Κλειστό λόγω κορωνοϊού τμήμα του 2ου Γυμνασίου Νάξου

2ο Γυμνάσιο Νάξου μαθητικό διαγωνισμό
Newsroom
07/10/2020 12:57
 
 
 

 

Στη λίστα με τα σχολεία ή τμήματα αυτών που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού βρίσκεται το τμήμα Β2 του 2ου Γυμνασίου Νάξου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr το τμήμα έκλεισε λόγω του ότι μαθητής σε τεστ για τον κορωνοϊό που έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο, αρχικά βγήκε θετικό.

Μετά από συνεννόηση της διευθύντριας με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δημόσια Υγεία Κυκλάδων και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), το τμήμα του σχολείου έκλεισε όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο.

Ωστόσο, ο ίδιος μαθητής στο επαναλαμβανόμενο τεστ που υπεβλήθη, αυτή τη φορά σε έγκριτο εργαστήριο της Αθήνας το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ, εστάλη από τη διεύθυνση του σχολείου στις αρμόδιες υπηρεσίες που θα αποφασίσουν αν το τμήμα του σχολείου θα παραμείνει κλειστό ή θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Κλειστό θα παραμείνει το τμήμα Β2 του σχολείου

Τελικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του naxostimes.gr, παρά το γεγονός ότι το 2ο τεστ του 13χρονου μαθητή βγήκε αρνητικό, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν το τμήμα Β2 του σχολείου να παραμείνει κλειστό μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο, οι μαθητές του τμήματος θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους διαδικτυακά για όσο διάστημα το σχολείο παραμείνει κλειστό.

Να σημειωθεί ότι τμήμα σχολείου κλείνει όταν διαγνωστούν με κορωνοϊό ένα ή δύο παιδιά. Όταν ο αριθμός είναι τρία παιδιά ή παραπάνω κλείνει ολόκληρο το σχολείο.

Στην περίπτωση του 2ου Γυμνασίου Νάξου το τμήμα του σχολείου (μετά το αποτέλεσμα του 1ου τεστ του μαθητή) έκλεισε μέχρι τις 12-10-2020.

(Visited 2.200 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*