Διάψευση δημοσιεύματος από τον πρόεδρο της Απειράνθου Νάξου

apeiranthos
Newsroom
13/10/2020 13:06
 
 
 

 

Δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της Νάξου διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου Νάξου Μανώλης Αυγερινός.

Όπως φαίνεται το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρονταν σε άποψη αντίθετη ως προς την απόφαση ονομασίας του Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος» κάτι για το οποίο ουδέποτε εξέφρασε ο πρόεδρος της Απειράνθου, ο οποίος είδε τη φωτογραφία, το όνομα και την ιδιότητά του να φιγουράρει στο εν λόγω άρθρο.

Ο κ. Αυγερινός ζητά από τους διαχειριστές της σελίδας να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να ζητήσουν συγνώμη. Η πλήρης ανακοίνωση-επιστολή του προέδρου της Απειράνθου Νάξου:

Επιστολή διάψευσης δημοσιεύματος

Στις 11 Οκτωβρίου 2020 ύστερα από ενημέρωση που είχα, διαπίστωσα ότι η ιστοσελίδα … είχε αναρτήσει δημοσίευμα συνοδευόμενο από φωτογραφία μου στο γραφείο της κοινότητας Απειράνθου, της οποίας έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, υπό τον τίτλο: «Μανώλης Αυγερινός: Η όποια προσφυγή στα Διοικητικά Ακυρωτικά Εφετεία ή ακόμα και στο ΣτΕ, θα ακυρώσει την παρανόμως υπογραφείσα απόφαση της υφυπουργού Παιδείας».

Και συνέχισε το δημοσίευμα ως εξής: «Ο Μανώλης Αυγερινός, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Απειράνθου, σχολιάζοντας την απάντηση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Λυκείου Νάξου παίρνει θέση σχετικά με την απόφαση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και αυτή της Υπουργού Παιδείας σχετικά με τη μετονομασία του συγκεκριμένου σχολείου σε «Μανώλης Γλέζος»… Μάλιστα πέραν των όσων αναφέρει, επιβεβαιώνει την ιστοσελίδα μας αφού προαναγγέλλει προσφυγή στο ΣτΕ…».

Η ίδια ανάρτηση κοινοποιήθηκε και στο facebook με τα στοιχεία της ιστοσελίδας.

Ο υπεύθυνος της δημοσίευσης, χωρίς καν να ταυτοποιήσει τον γράφοντα το κείμενο αυτό, προχώρησε σε μια ακατανόητη και επιλήψιμη ενέργεια, προσδίδοντας το κείμενο σε εμένα προσωπικά.

Μάλιστα την ίδια ημέρα, ο πραγματικός συγγραφέας του εν λόγω κειμένου, κάλεσε μέσω σχολίου, το διαχειριστή του προφίλ στο facebook να ανασύρει την ανάρτηση επισημαίνοντας σε αυτόν ότι: «…δεν είμαι ο Πρόεδρος της Απειράνθου και σας ζητώ ΑΜΕΣΑ να αποσύρετε την ανάρτηση σας, να διορθώσετε αυτό που γράφετε και να αποσύρετε οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με… και τον Μανώλη Αυγερινό τον Πρόεδρο της Απειράνθου…».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόματος μου δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμίαν σχέση έχω με το εν λόγω δημοσίευμα, καλώ δε τον διαχειριστή ή τους διαχειριστές της ιστοσελίδας και της σελίδας της στο facebook να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από εμένα για την τουλάχιστον αήθη ενέργεια στην οποία προέβησαν, εμπλέκοντάς με σε ένα κείμενο που ουδεμία σχέση είχε και έχει με εμένα, χωρίς καν να προβούν, ως εκ του νόμου όφειλαν, πριν τη δημοσίευση του, με την ταυτοποίηση του συγγραφέα του κειμένου με το πρόσωπο μου.

Η παρούσα επιστολή να δημοσιευτεί ως εκ του νόμου υποχρεούνται, τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στη σελίδα της στο facebook.
Επιφυλάσσομαι δε παντός νομίμου δικαιώματος μου, για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης μου.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

(Visited 1.714 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*