Σμυριδεργάτες προς Χατζηδάκη: «Να ανοίξουν τώρα τα ορυχεία!» – Τι δήλωσε ο υπουργός (video)

Newsroom
14/10/2020 04:22
 
 
 

 

Την ευκαιρία να δει από κοντά τα σμυριδορυχεία της Νάξου, αλλά και να κάνει διάλογο με τους σμυριδεργάτες, είχε την Τρίτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Η προοπτική ανάπτυξης των ορυχείων συγκαταλέγεται στις προθέσεις του Υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, γι’ αυτό κι έχει ανατεθεί σε μια μεγάλη διεθνή εταιρεία η κατάρτιση μελέτης αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της σμύριδας, ενώ από την πλευρά τους, οι σμυριδεργάτες ζήτησαν επιτακτικά την επαναλειτουργία των ορυχείων και την συνέχιση της εξόρυξης, ώστε να συνεχιστεί και η ασφάλισή τους.

 

Μάλιστα, όπως τόνισε στο naxostimes.gr ο πρόεδρος Σκαδού και πρώην πρόεδρος των σμυριδεργατών κ. Μιχάλης Πάσουλας, την Πέμπτη θα μεταβούν στην Αθήνα ο ίδιος (ως εκπρόσωπος των σμυριδεργατών), ο πρόεδρος της Κορώνου κ. Κωνσταντάκης και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Λιανός, προκειμένου να παραστούν σε συνάντηση στο Υπουργείο για το θέμα της εξόρυξης.

Βέβαια, ο κ. Χατζηδάκης υπήρξε κατηγορηματικός, ως προς την ασφάλεια των σμυριδεργατών, δηλώνοντας πως «έχει τεράστια σημασία να κάνουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους, αλλά να αποφύγουμε ατυχήματα ή – πολύ περισσότερο – δυστυχήματα». Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο δεν θα αρκεστεί μόνο στις εισηγήσεις της Επιθεώρησης Μεταλλείων, αλλά και σε εταιρείες που ειδικεύονται σε θέματα ασφάλειας.

«Άρα θέλουμε να δούμε ποιο μέλλον μπορεί να υπάρχει, αλλά το μέλλον αυτό θα πρέπει να στηρίζεται σε κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις» κατέληξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, με τον κ. Πάσουλα να τονίζει από την πλευρά του, ότι «θα πρέπει να ανοίξουν τα ορυχεία οπωσδήποτε, όπως άνοιγαν πάντα και να δουλέψουμε μέσα στη στοά».

Δείτε τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για το σμυριδικό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα εγκαίνια του Υποσταθμού της ΑΔΜΗΕ στη Νάξο:

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, η γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Ευδοκία Κατσάνη, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και άλλοι εκπρόσωποι της Τ.Α.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος σε δήλωση του για το θέμα σημειώνει:

“Στη Νάξο, το ζήτημα με τους σμυριδεργάτες απασχολεί τους κατοίκους 6 ορεινών χωριών, εδώ και πολλά χρόνια. Βρεθήκαμε εκεί που έπρεπε να γίνει η συζήτηση αυτή. Στα ορυχεία τους, στην ορεινή Νάξο. Γιατί, ποτέ δεν κρυβόμαστε απο τα προβλήματα. Δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα αντιμετωπίσουμε”.

 

(Visited 618 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*