Παραμένει πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Νάξου ο Δημήτρης Ήμελλος – Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Δημήτρης Ήμελλος
Newsroom
30/10/2020 23:32
 
 
 

Ο Δημήτρης Ήμελλος θα είναι και πάλι ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή το βράδυ.

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου είναι η εξής (δίπλα σε κάθε μέλος γράφεται ο αναπληρωτής του)

Πρόεδρος: Δημήτρης Ήμελλος | Μάκης Μαυρογιάννης
Αντιπρόεδρος: Πόπη Βιτζηλαίου | Τόνια Βλαχάκη
Μανώλης Λυκουρόπουλος | Ιάκωβος Σέργης
Μαρία Λεγάκη | Γιακουμή Ειρήνη
Θανάσης Μπερτσιάς | Γιάννης Ν. Μαράκης (από τη μειοψηφία)
Αλέξης Αποστολόπουλος (Λιμενάρχης)
Γεωργία Περράκη | Νίκος Χουζούρης (από τη δημοτική κοινότητα Νάξου)

Οι προτάσεις

Για το θέμα της σύνθεσης του νέου διοικητικού συμβουλίου και τον ορισμό των μελών του, στο δημοτικό συμβούλιο τέθηκαν τρεις διαφορετικές προτάσεις από τις παρατάξεις.

Η πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη ήταν «να εφαρμοστεί ο νόμος». Να συμμετέχουν ο Λιμενάρχης, εκπρόσωπος της κοινότητας Νάξου, 4 οριζόμενοι από το δήμαρχο και την πλειοψηφία και 1 οριζόμενος από τη μειοψηφία.

Η πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδου Χατζηανδρέου ήταν να «μη γίνουν εκπτώσεις στη δημοκρατία» και να συμμετέχουν 2 εκπρόσωποι της μειοψηφίας, δηλαδή, ο Λιμενάρχης, εκπρόσωπος της δημοτικής κοινότητας, 3 οριζόμενοι από το δήμαρχο και την πλειοψηφία και 2 οριζόμενοι από τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της μειοψηφίας.

Η πρόταση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Βρούτση ήταν επίσης «να εφαρμοστεί αυτό που ορίζει η νομοθεσία» σύμφωνα με τον ίδιο, δηλαδή, ο Λιμενάρχης, 4 οριζόμενοι από το δήμαρχο και την πλειοψηφία και 2 οριζόμενοι από τη μειοψηφία, χωρίς να συμμετέχει η κοινότητα.

Αρχικά ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός ασπάστηκε και υποστήριξε την πρόταση του Βασίλη Βρούτση, κάτι που πήρε πίσω λίγο αργότερα όταν ο νομικός σύμβουλος του δήμου Βασίλης Καραμπίνης σημείωσε ότι θα πρέπει να συμμετέχει εκπρόσωπος της δημοτικής κοινότητας Νάξου αλλιώς οι αποφάσεις που θα βγαίνουν θα είναι παράνομες και θα μπορούν εύκολα να προσβληθούν.

Τελικά επικράτησε η εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη που ψηφίστηκε από την παράταξη του δημάρχου και του κ. Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Η παράταξη του Βασίλη Βρούτση απείχε από την ψηφοφορία, ενώ ο κ. Κορρές ψήφισε «παρών» αφού άποψή του είναι να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις στη σύνθεση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Να σημειωθεί ότι η διορία του παραπάνω διοικητικού συμβουλίου είναι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021.

(Visited 1.374 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*