Στο MEGA η εκδρομή από τη Νάξο στα Κύθηρα – Τι είπαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας και 43χρονος εκδρομέας (video)

Newsroom
04/11/2020 02:10
 
 
 

 

«Εμείς δεν είχαμε τίποτα βασικά, ούτε ένα σύμπτωμα ασυμπτωματικοί τέρμα δηλαδή, τέρμα, τέρμα ασυμπτωματικοί και βρήκανε και σε εμάς ότι ήμασταν στην αρχή σε μένα δεν βγήκε θετικό αλλά στο μοριακό που μου κάνανε βγήκε θετικό μετά από δύο τρεις ημέρες».

Η προσκυνηματική εκδρομή από την Νάξο στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα διοργανώθηκε από ιερέα του νησιού. Συμμετείχαν 53 άτομα. O ιερέας πρόσεχε θα πει ο προσκυνητής.

«Ο ιερέας επειδή προσέχει πάρα πολύ πάντοτε ας πούμε όταν ήμασταν λίγο χαλαροί μας έβαζε χέρι, «την μάσκα σου», «μην είστε πολύ κοντά», «να προσέχετε» δηλαδή πάντοτε μας είχε σε επαγρύπνηση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Τηρούσαμε όλα τα μέτρα, προσέχαμε, πήγαμε, γυρίσαμε κολλήσαμε τώρα τι να πούμε…».

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή το νησί επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κάποιοι από τους εκδρομείς που παρουσίασαν συμπτώματα έκαναν τεστ. Στα θετικά και η 5μελής οικογένεια του 43χρονου που μίλησε στο live news στο MEGA.

Δεν συνδυάζονται οι ημερομηνίες θα υποστηρίξουν

«Έγινε αυτό που έγινε, εμείς κολλήσαμε δεν ξέρουμε αν κολλήσαμε από την εκδρομή, δηλαδή η Πολιτική Προστασία που τους έχω πει τα πάντα έχουνε ψάξει από την Τρίτη και έπειτα, δηλαδή εμείς είχαμε γυρίσει Δευτέρα από την εκδρομή γιατί τα πρώτα συμπτώματα της κόρης μου ήρθανε την Παρασκευή έτσι είχε μία αγευσία και επειδή ήταν το θέμα και κάνανε τζάμπα το τεστ πήγε και το έκανε βγήκε θετική μας τραβήξανε και εμάς να πάμε.»

Διαχωρίζει την θέση της η Μητρόπολη

Η μητρόπολη από την άλλη θα διαχωρίσει την θέση της, διευκρινίζοντας ότι δεν έδωσε άδεια για την εκδρομή.

«Ουδεμία άδεια πραγματοποίησης Προσκυνηματικής ή άλλου τύπου ομαδικής εκδρομής Ενορίας ή άλλου εκκλησιαστικού φορέα ή προσώπου έχει δοθεί, από την έναρξη της πανδημίας (δηλαδή αρχές Μαρτίου 2020)».

Στο νησί έχει ήδη αναλάβει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα η εισαγγελία που ερευνά τι έγινε ενώ τα ΜΜΕ της Νάξου λένε πως πληροφορίες τους από τα Κύθηρα αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν από έναν άλλο εκδρομέα και όχι από τους εκδρομείς της Νάξου.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος για την εν λόγω εκδρομή

«15-18 Οκτωβρίου, δεν είχε πάρει άδεια ως ομαδική εκδρομή, είχε πάρει προσωπική άδεια ο συγκεκριμένες ιερέας να μεταβεί στην Αθήνα στην ασθενούσα μητέρα του και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν προσκύνημα στα Κύθηρα. Όταν έγινε το περιστατικό, πληροφορηθήκαμε κι εμείς για την συμμετοχή 55 ατόμων σε ένα διώροφο πούλμαν στα Κύθηρα. Δεν έχουμε δώσει καμία άδεια σε αιτήματα πραγματοποιήσεις ομαδικών εκδρομών. Η Μητρόπολη έχει μια γραμμή αυστηρή όσον αφορά τα μέτρα. Επισήμως δεν δόθηκε καμία άδεια», σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας δεν είναι αρνητής του κοροναϊού. «Διατυπώνει διαφορετικές απόψεις γύρω από το θέμα αυτό. Δεν συμφωνεί στην κοινή γραμμή της Μητρόπολης. Η Μητρόπολη έχει 55 ιερείς, οι 5 εξ αυτών έχουν επιφυλάξεις και διαφωνίες», σημείωσε.

«Τηρούμε απόλυτα τα μέτρα με έχει διαβεβαιώσει και ο συγκεκριμένος ιερέας», πρόσθεσε.

(Visited 2,295 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.