Το πόσιμο νερό της Νάξου αποκτά σύστημα τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού

Newsroom
15/11/2020 18:16
 
 
 

 

Ένα σύγχρονο σύστημα συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών για το δίκτυο ύδρευσης, μέσω του οποίου θα γίνεται η απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο της τρέχουσας κατάστασης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης θα αποκτήσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς υπεγράφη η σύμβαση του έργου από τον δήμαρχο και την Ανάδοχο Εταιρεία.

Μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού θα εξασφαλίζεται η επάρκεια και ποιότητα διατιθέμενου ύδατος, αφού θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι υπερχειλίσεις και διαρροές νερού και κατά συνέπεια να επιδιορθώνονται το ταχύτερο δυνατό. Επιπλέον, στόχος είναι και η προστασία μέσω του ελέγχου ποιότητας της υγείας του τελικού καταναλωτή.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού υλικού σε 36 τοπικούς σταθμούς, σε δεξαμενές και αντλιοστάσια στις Κοινότητες της Νάξου και τη σύνδεσή τους με έναν Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, απ΄ όπου θα ελέγχεται η λειτουργία του δικτύου 24 ώρες το 24ωρο.

Το έργο προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ έχει ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, (χάρη στις ενέργειες του οποίου υλοποιείται σήμερα το έργο όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου), δήλωσε τα εξής: «Στόχος μας είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της Νάξου, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων νερού με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών. Η κατασκευή του έργου θα έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 18 μηνών από την έναρξη των εργασιών».

(Visited 1.179 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*