Η «Δύναμη Δημιουργίας» για την καθυστέρηση του ΣΒΑΚ Νάξου: «Φαιδρές υπεκφυγές από το δήμαρχο»

Newsroom
30/11/2020 6:37
 
 
 

 

Την άποψη ότι ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) εξέφρασε η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» του Βασίλη Βρούτση.

Με αφορμή το γεγονός ότι εδώ και 6 μήνες έχει μείνει αναπάντητη έγγραφη αίτηση της παράταξης σχετικά με την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του ΣΒΑΚ, η «Δύναμη Δημιουργίας» επανέφερε το θέμα και στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να πάρει απάντηση από τον κ. Λιανό.

«Θεωρούμε πια εύλογα, ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, είναι μόνο λόγια […] Συνεχίζει δε, την πάγια τακτική των φαιδρών υπεκφυγών, που ακολουθούσε από όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Βρούτση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Στις 19.05.2020 με έγγραφη αίτησή μας, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο ενημέρωση σχετικά με την υπηρεσία με τίτλο «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών αναπτυξιακού χαρακτήρα για την υποβοήθηση των υπηρεσιών του Δήμου στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)».

Σημειωτέον ότι το αίτημά μας είχε την υποσημείωση ότι ζητούσαμε, το ερώτημά μας να απαντηθεί άμεσα δεδομένου ότι χρειαζόμασταν τις ανωτέρω πληροφορίες ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης για την Μ.Π.Ε. με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Σήμερα, περισσότερο από έξι (6) μήνες μετά δεν έχουμε ακόμη πάρει απάντηση. Επαναφέραμε το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Δήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση στην δυσλειτουργία του Δήμου λόγω της πανδημίας. Τελικά, όταν του αποκριθήκαμε ότι η εν λόγω ανάθεση έχει γίνει τον Οκτώβριο του 2017 και ότι το δεύτερο παραδοτέο έχει παραδοθεί στον Δήμο για αξιολόγηση πολύ πριν την πανδημία (όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια υπάλληλος), μας απάντησε ότι συμμερίζεται την αγωνία μας για το ΣΒΑΚ… Πολύ κατατοπιστικός όπως πάντα.

Τον ευχαριστούμε που συμμερίζεται την αγωνία μας, αλλά εμείς ζητήσαμε απαντήσεις, τις οποίες δεν έχει δώσει εδώ και έξι μήνες. Θεωρούμε πια εύλογα, ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, είναι μόνο λόγια. Δεν θέλει την ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ, όπως δεν προχώρησε ποτέ στην επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, που είχε εξαγγείλει ο ίδιος από το 2015, αφού προτιμά την εξυπηρέτηση ελαχίστων «ημετέρων» από την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών της Χώρας αλλά και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Συνεχίζει δε, την πάγια τακτική των φαιδρών υπεκφυγών, που ακολουθούσε από όταν ακόμη ήταν αντιδήμαρχος: πρώτα ήταν η οικονομική κρίση, την άλλη δεν λειτουργούσε το Δημόσιο και τώρα η πανδημία. «Ψάλε δεσπότη, με πονεί το δάχτυλό μου».

Διαβάστε την έγγραφη αίτηση της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”

(Visited 244 times, 1 visits today)