Επίθεση Χατζηανδρέου στη δημοτική αρχή – Την κατηγορεί για επικοινωνιακά «σόου», παραλείψεις και ψεύδη

Newsroom
30/11/2020 22:48
 
 
 

 

Δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Ο κ. Χατζηανδρέου καυτηρίασε το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου αντί να παρθούν απουσίες και παρουσίες και να λήξει η συνεδρίαση, επί 32 λεπτά η δημοτική αρχή έκανε ένα «σόου» για να κερδίσει τις εντυπώσεις κατηγορώντας τη μειοψηφία. Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κατήγγειλε το γεγονός ότι ενώ η παράταξη του ψήφισε κανονικά στη δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση για το σχολείο του Γαλανάδου, χωρίς όμως να συμπεριληφθεί στην απόφαση.

«Ψεύδεστε ασύστολα» του απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης ο οποίος υποστήριξε τους χειρισμούς του και στη μία και στην άλλη περίπτωση.

32 λεπτά σόου

«Επί 32 λεπτά κάνατε ένα σόου, είχατε ένα παραλήρημα για παραλείψεις δικές σας που θέλατε να επιρρίψετε στη μειοψηφία» σημείωσε ο κ. Χατζηανδρέου για τη συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου η οποία αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. «Είστε ένας παραταξιακός πρόεδρος και όχι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου» είπε στον κ. Μαυρομάτη και του υπενθύμισε ότι η παράταξη του «στηρίζει όπου μπορεί δημιουργικά το έργο αυτής της διοίκησης».

«Το Υπουργείο Παιδείας είχε στείλει 40 μέρες πριν (9 Οκτωβρίου) το σχετικό έγγραφο για το σχολείο. Δεν μπορούσατε να ορίσετε τη συνεδρίαση 1-2 μέρες πριν τη 17η Νοεμβρίου; Είπατε ψέματα λοιπόν ότι ενημερωθήκατε λίγες μέρες πριν. Αντί να αναγνωρίσετε το λάθος σας επιρρίψατε ευθύνες στην αντιπολίτευση και κάνατε ένα σόου ότι δήθεν εμείς δε θέλαμε να γίνει το μονοθέσιο σχολείο. Αυτό βγήκατε και είπατε στο χωριό» σημείωσε ο κ. Χατζηανδρέου.

Το διά περιφοράς και η ψηφοφορία

Ο κ. Χατζηανδρέου αναφέρθηκε και στη δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18 Νοεμβρίου και κατήγγειλε ότι ενώ η παράταξη του ψήφισε συνολικά και απέστειλε σχετικό email, η ψήφος τους δεν συμπεριλήφθηκε στην απόφαση.

Όπως είπε η παράταξη του ψήφισε θετικά και συνολικά και απέστειλαν email στο γραμματέα, αφού πρωτύτερα τον ενημέρωσαν και τον ρώτησαν εάν μπορούν συνολικά ως παράταξη να ψηφίσουν.

«Συνεννοηθήκαμε με τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Χατζηανδρέου και έστειλα την απόφαση της παράταξης μας. Έχω μπροστά μου τα αποδεικτικά στοιχεία. Ψήφισε πρώτος ο κ. Ηλίας Ορφανός στις 10:52, αμέσως μετά ψήφισε η παράταξη μας στις 11:09. Ψηφίσαμε και θεώρησα ότι το θέμα έληξε. Το απόγευμα με παίρνουν τηλέφωνο από το Γαλανάδο και μου λένε “δεν πήγατε να ψηφίσετε να ανοίξει το σχολείο”, δεν έδωσα σημασία, αλλά όταν την επόμενη ημέρα μίλησα με τον κ. Γιώργο Χατζηανδρέου για άλλο θέμα, μου είπε ότι δεν είχε λάβει την απόφαση μας. Του είπα να την ξαναστείλω και είπε εντάξει. Την ξανάστειλα αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν θέλησε να την εντάξει μέσα στην απόφαση. Κανένας δε με πήρε να με ενημερώσει τι είχε γίνει. Αντ’ αυτού, παπαγαλάκια έλεγαν στο χωριό ότι εμείς δε θέλουμε το σχολείο και δεν το ψηφίσαμε».

Ο κ. Χατζηανδρέου έκανε λόγο για πολύ σοβαρό παράπτωμα και κάλεσε τον κ. Μαυρομάτη να αναλάβει τις ευθύνες του.

Μαυρομάτης: Ψεύδεστε ασύστολα

«Όλα αυτά που λέτε είναι ασύστολα ψεύδη που τα λέτε μετά την κατακραυγή του κόσμου για να δικαιολογηθείτε και να τα μπαλώσετε» απάντησε ο Φώτης Μαυρομάτης στο Λεονάρδο Χατζηανδρέου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επέμεινε ότι το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για το κατεπείγον θέμα του σχολείου το είδε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και έβγαλε πρόσκληση συνεδρίασης για τις 17 (ημέρα του Πολυτεχνείου).
«Σεβόμαστε την ημέρα. Δεν τιμήσαμε το Πολυτεχνείο με αυτά που είπαμε κι εγώ και ο δήμαρχος; Δεν κάναμε κανένα σόου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρομάτης.

Σε ότι αφορά τη δια περιφοράς συνεδρίαση και τα όσα είπε ο κ. Χατζηανδρέου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν τα δέχτηκε τονίζοντας και πάλι ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ψεύδεται.

«Όλοι ψήφισαν και εσείς δε στείλατε κανένα έγγραφο. Ενημερώθηκα από το γραμματέα ότι συζητήσατε κάποια θέματα. Η απόφαση δημοσιεύτηκε αμέσως στο διαύγεια… οπότε δεν μπορούσε να περιληφθεί η δική σας απόφαση αφού δεν την είχαμε λάβει. Την επόμενη ημέρα δε γινόταν, θα ήταν παράνομο» είπε.

(Visited 366 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*