Τραγική η κατάσταση σε δρόμους της ορεινής Νάξου – Μετά τις φωτιές …τα ορμητικά νερά παρασύρουν τα πάντα

Newsroom
08/12/2020 00:35
 
 
 

 

Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε περίπου 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στην περιοχή «Ανέφαμα» μέχρι το Σκαδό στις 14 Αυγούστου, εμφανίστηκαν με τις πρώτες βροχοπτώσεις…

Σύμφωνα με μαρτυρίες, με τη δυνατή βροχόπτωση της Δευτέρας τα νερά κατρακύλησαν ανεμπόδιστα από τα γυμνά και μαύρα βουνά και παρέσυραν ότι βρήκαν στο πέρασμα τους με αποτέλεσμα από όπου κι αν πέρασαν να αφήσουν βράχια, πέτρες, λάσπες και μαύρα κάρβουνα.

Κάποιοι δρόμοι μάλιστα στην περιοχή είναι επικίνδυνοι για τυχόν κατολισθήσεις αφού τίποτα πλέον δε συγκρατεί τα νερά τα οποία τρέχουν ορμητικά από τη δυνατή βροχόπτωση αλλάζοντας συνεχώς κατευθύνσεις προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο πέρασμα τους σε δρόμους και αγροκτήματα.

Το φαινόμενο θα επαναληφθεί και με τις επόμενες βροχοπτώσεις αφού καμία αρμόδια αρχή δεν έχει ενδιαφερθεί να παρέμβει με κάποιο έργο ώστε να γλιτώσουμε τα χειρότερα.
Προσοχή λοιπόν σε όσους περάσουν με βροχή από τους παραπάνω δρόμους οι οποίοι μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνοι.

*Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Κρητικού

 

(Visited 764 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.