Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου για το Δημήτρη Καπούνη: Να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες εμφανίσεις του

Newsroom
08/12/2020 14:14
 
 
 

 

Απάντηση σε όσα δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης, δίνει ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου που τον καλεί «να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες εμφανίσεις του και κυρίως να μην αναφέρεται σε άλλους υπό μορφή «άκουσα», «μου είπανε» , «μου σφυρίξανε».

Αναλυτικά ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» αναφέρει:

Ενώ η κοινωνία μας δοκιμάζεται μέσω της πανδημίας με τόσο βάναυσο και πρωτόγνωρο τρόπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου κύριος Καπούνης Δημήτρης βρήκε την ευκαιρία σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό μέσο να καταφερθεί εναντίον του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».

Οι πεντακόσιοι (500) καταστηματάρχες της Εστίασης στο Δήμο μας μαζί με τα 1000 περίπου μέλη των οικογενειών τους καθώς και οι δυόμισι χιλιάδες (2500) εργαζόμενοι που απασχολούν αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και επίσης όσοι υπηρέτησαν στην πορεία του χρόνου αυτόν τον κλάδο απαιτούν σεβασμό και αναγνώριση των αδιάκοπων θυσιών που απαιτεί το αντικείμενό τους.

Απαντώντας λοιπόν στον κύριο Καπούνη σε ότι αναφέρθηκε για μας του εφιστούμε την προσοχή να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες εμφανίσεις του και κυρίως να μην αναφέρεται σε άλλους υπό μορφή «άκουσα», «μου είπανε» , «μου σφυρίξανε».

Έχουμε λοιπόν να πούμε τα εξής:

• Η Μαζική Εστίαση της Νάξου στα δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης ημερίδες, ομιλίες , επαφές προς τα μέλη της τονίζει την εξαιρετική ποιότητα των τοπικών προϊόντων και πρεσβεύει , συστήνει και προτρέπει στην χρησιμοποίηση τους από τους καταστηματάρχες. Δηλώνει επίσης κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσε κατεύθυνση στα μέλη της από πού να προμηθεύονται τα προϊόντα που καταναλώνουν. Ομοίως ουδέποτε ενεπλάκει σε πολιτική «εμπάργκο» κατά του οποιουδήποτε προμηθευτή. Οι πολιτικές «καρτέλ» και «εμπάργκο» βαρύνουν άλλους στην αγορά της Νάξου.

• Κατά την δεύτερη επίσκεψη της τηλεοπτικής εκπομπής της κυρίας Μενεγάκη στη Νάξο το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» είχε αναλάβει πέρα των δωρεάν γευμάτων των συντελεστών της εκπομπής και ένα μερίδιο του κόστους των εισιτηρίων 2.130,00 ευρώ το οποίο και εξόφλησε στο πρακτορείο που είχε αναλάβει (Naxos Tours) και υπάρχουν βέβαια και τα σχετικά παραστατικά.

• Οι Επαγγελματίες της Εστίασης στη Νάξο απορροφούν τεράστιο όγκο των εξαιρετικών τοπικών παραγόμενων προϊόντων. Τέτοια είδη είναι (κρέας όλων των ειδών, τυροκομικά, λάδι, μέλι, λαχανικά , πατάτες, κρασί, λικέρ, φρούτα, ρακί κ.α.). Τα ονομαστά αυτά Ναξιακά προϊόντα σαφέστατα και δεν διακινούνται όλα μόνο από το δίκτυο της ΕΑΣ Νάξου, υπάρχουν πολλοί μικροί αξιέπαινοι παραγωγοί αλλά και ιδιωτικές καλλιέργειες πολλών καταστηματαρχών και πολιτών.

• Ουδέποτε αναγνώρισε η ΕΑΣ την τεράστια προσφορά του Σωματείου Μαζικής Εστίασης της Νάξου. Ουδέποτε μας κάλεσε να συζητήσουμε και να προτείνουμε πρακτικές με τις οποίες θα ήταν πιο αποτελεσματική η ακόμη μεγαλύτερη ένταξη των προϊόντων της στα καταστήματά μας. Ουδέποτε μας άκουσε, ουδέποτε μας έλαβε υπόψη. Αντίθετα δεν ανταποκρίθηκε καν, στο κάλεσμά μας στις προσπάθειες που καταβάλλαμε το 2011 για την δημιουργία του Γαστρονομικού Φορέα της Νάξου.

• Η ΕΑΣ Νάξου είναι υπεύθυνη για την προβολή που χαράσσει, αποφασίζει και πραγματοποιεί. Επομένως δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί αυτή να στηριχθεί με κεφάλαια φορέων χωρίς να συμμετέχουν οι ίδιοι στο σχεδιασμό. Σε ότι αφορά εμάς δεν έχουμε και ταμειακά διαθέσιμα κεφάλαια στο Σωματείο ώστε να συμπράξουμε σε τέτοιες ενέργειες και κυρίως χωρίς να μετέχουμε στην πολιτική χωρίς να είμαστε στο σχεδιασμό . Τα μέλη μας όμως οι επαγγελματίες, προσφέρουν χιλιάδες γεύματα κάθε χρόνο και στηρίζουν τις ενέργειες προβολής Δημόσιων Φορέων αλλά και ιδιωτικών και δεν έχουν αρνηθεί ποτέ να βοηθήσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Αυτό είναι γνωστό σε όλους.

• Το εμπορικό τμήμα της ΕΑΣ που αφορά προϊόντα διάθεσης αναψυκτικών, ζύθου και παρόμοιων ειδών από την έναρξή του έχει στηριχθεί διαχρονικά και εντυπωσιακά από τους επαγγελματίες της Εστίασης της Νάξου (και στηρίζετε στο μεγαλύτερο μέρος του από αυτούς) τόσο πολύ που έφθασε στο σημείο να τοποθετήσει την ΕΑΣ στην κορυφή συγκεκριμένων εταιρειών αναψυκτικών και ζύθου Πανελλαδικά. Παρ’ αυτά η πολιτική της ΕΑΣ πολλές φορές ήταν εχθρική και ανταγωνιστική απέναντί μας. Ας ανατρέξει λοιπόν στις δικές της ενέργειες και να αναρωτηθεί για το δικό της μερίδιο ευθύνης.

Για όλα τα παραπάνω και την αποκατάσταση της αλήθειας καλούμε τον κύριο Καπούνη να ανακαλέσει δημόσια τα περί του Σωματείου Μαζικής Εστίασης στην εν λόγω συνέντευξη.

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» είναι υπερήφανο για τους επαγγελματίες που εκπροσωπεί. Αυτούς που έχουν καταφέρει με θυσίες ετών να τοποθετήσουν την γαστρονομία της Νάξου σε πρωταρχικό παράγοντα επιλογής των επισκεπτών βάσει τριών επίσημων ερευνών (2 με εντολή του Δήμου και 1 του Επιμελητηρίου). Αλλά και με βάση την εντύπωση που αποκομίζουν όλοι που επισκέπτονται τα καταστήματα Εστίασης και φυσικά στη συνέχεια ωθούνται να αγοράζουν από το εμπόριο τα προϊόντα που γεύθηκαν. Αυτοί άλλωστε το δηλώνουν με έμφαση σε κάθε ευκαιρία και προτρέπουν κι άλλους να γίνουν αποδέκτες αυτής της πραγματικότητας.

Δυστυχώς η άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας συνθλίβει τους επαγγελματίες και εγκυμονεί δυσάρεστες εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως η αλήθεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια αποτελούν αδιαπραγμάτευτους κανόνες της ύπαρξής μας και δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε να αιωρούνται λανθασμένες απόψεις και να σπιλώνεται αδικαιολόγητα ο κλάδος μας.

Το Δ.Σ
(Γιάννης Μαγγιώρος, Δημήτρης Γιαννάκης, Μιχάλης Κάβουρας , Μιχάλης Καπρής, Απόστολος Καρεγλάς, Ηλίας Κιουλαφής, Ελευθέριος Σορώκος)

(Visited 1,997 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*