Γραβιέρα, πατάτα και κίτρο Νάξου θα προβληθούν σε διεθνείς πλατφόρμες – Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

graviera eas
Newsroom
27/01/2021 13:22
 
 
 

 

Τρία προϊόντα της Νάξου, τα οποία αποτελούν και σήμα-κατατεθέν της, θα προβληθούν σε λίγο καιρό (όπως κι άλλα αγροτικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου) σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε χθες την εξειδίκευση πίστωσης για την προβολή και προώθηση πιστοποιημένων και προς πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αποφασίστηκε, τα πιστοποιημένα προϊόντα που θα προβληθούν, θα είναι: Γραβιέρα Νάξου, Κοπανιστή, Σαν Μιχάλη, Κρασοτύρι Κω, φάβα Σαντορίνης, Ντοματάκι Σαντορίνης, Φασόλι Κατταβιάς, Πατάτα Νάξου, ελαιόλαδο Ρόδου, Μελεκούνι Ρόδου, το λικέρ κίτρο Νάξου και τα κρασιά Μαλβασία της Πάρου, Πάρος, Σαντορίνη, Μοσχάτο Ρόδου, Ρόδος, Αιγαίο Πέλαγος, Δωδεκάνησος, Κως, Κυκλάδες και Θάψανα. Στα υπό ένταξη προϊόντα επιγραμματικά αναφέρεται το Σπινιάλο της Καλύμνου, το Συμιακό Γαριδάκι, τα κριθαροκουλούρα της Καρπάθου και άλλα παραδοσιακά ονομαστά τοπικά προϊόντα.

Η δράση της προβολής και προώθησης θα ξεκινήσει από την πλατφόρμα deligate.gr, στην οποία θα δοθούν ειδικά αφιερώματα για το σύστημα παραγωγής των προϊόντων και διαφημιστικά banner, ενώ στην πλατφόρμα vita.gr θα γίνει η προβολή των πιστοποιημένων και υπό ένταξη προϊόντων της ΠΝΑΙ- Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019.

Το συνολικό ποσό των δράσεων αυτών ανέρχεται στα 4.588€ και θα καλυφθεί ισόποσα από τον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων και της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

kitro naxoy giorti 1

Συμμετοχή σε εκθέσεις

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 με γνώμονα την προβολή, την ανάδειξη, την προώθηση και την διατήρηση της πλούσιας γαστρονομικής κουλτούρας των νησιών, οργάνωσε, συνδιοργάνωσε και συμμετείχε σε Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, καθώς και σε γαστρονομικές εκδηλώσεις, που διεξάγονται στα νησιά της, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό. Έχοντας, λοιπόν, ως παρακαταθήκη του τίτλου της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης» είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των αγροτικών προϊόντων των νησιών.

Εκτός από τον προϋπολογισμό για τις προαναφερθείσες συμμετοχές ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης ζήτησε την ψήφιση της απόφασης για την εξειδίκευση του ποσού διαφήμισης.

Στις κατηγορίες ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ήδη ενταγμένα 22 προϊόντα, ενώ στο στάδιο ελέγχου είναι οι φάκελοι κι άλλων προϊόντων που θέλουν να πιστοποιηθούν. Όλα αυτά τα προϊόντα θα προβληθούν στις δύο πλατφόρμες, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες κι έχουν εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες με σκοπό την γνωριμία των αναγνωστών με τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 216 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*