Γιατί δεν έχει γίνει η διόρθωση του τίτλου στην πρόσοψη του ΓΕΛ Νάξου σε «Γενικό Λύκειο Νάξου Μανώλης Γλέζος»;

Newsroom
02/02/2021 22:22
 
 
 

 

Παρά το γεγονός ότι το Γενικό Λύκειο Νάξου με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας (στις 6 Οκτωβρίου 2020) έχει μετονομαστεί σε «Γενικό Λύκειο Νάξου Μανώλης Γλέζος» και ενώ η ισχύς της απόφασης άρχιζε από τη δημοσίευσή της, δεν έχει γίνει ακόμα η διόρθωση του τίτλου στην πρόσοψη του ΓΕΛ Νάξου σε «Γενικό Λύκειο Νάξου Μανώλης Γλέζος».

Στο θέμα έχει αναφερθεί με άρθρο του το naxostimes.gr ενώ έχει γίνει και ερώτημα σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Ωστόσο, όπως έχει διαπιστωθεί, λίγο μετά την απόφαση της Υφυπουργού, όλα τα έγγραφα του σχολείου φέρουν τη νέα του προσωνυμία:«Γενικό Λύκειο Νάξου Μανώλης Γλέζος».

Το θέμα έφεραν στη βουλή οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης και Φωτεινή Μπακαδήμα που ρωτάνε την αρμόδια Υπουργό, για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά, η μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος», και ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν για να υλοποιηθεί η από 6/10/2020 απόφαση του Υπουργείου για την μετωνυμία του σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος.

Αναλυτικά η ερώτηση των τριών βουλευτών του ΜέΡΑ25

Με την υπ. αριθμ. 133763/Δ2 Απόφαση – ΦΕΚ B 4409 – 06.10.2020– της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη αποφασίστηκε να μετονομαστεί το Γενικό Λύκειο Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου – “Μανώλης Γλέζος” ένεκα, όπως αναφέρει η απόφαση, της εθνικής εμβέλειας της προσωπικότητάς του και της προσφοράς του στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε πως, η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει στα τέλη του Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, στο οποίο γεννήθηκε ο Μανώλης Γλέζος. Το αίτημα για την προσθήκη του ονόματός του στον τίτλο του σχολείου είχαν διατυπώσει ο Διευθυντής και το Σχολικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (με ψήφους 6-1), Την στήριξή τους στην πρόταση αυτή εξέφρασαν πολλοί αιρετοί, εκπρόσωποι θεσμών και προσωπικότητες του νησιού, όπως ο έπαρχος Νάξου, η περιφερειακή διευθύντρια Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, η διοίκηση του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου και υπεύθυνος συντονιστής των σχολικών μονάδων Β/βάθμιας εκπαίδευσης Νάξου, η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Παιδείας Νίκος Λεβογιάννης, ο μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος δια εκπροσώπου του και άλλοι.

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο πως έκτοτε, και ενώ η ισχύς της αποφάσεως άρχιζε από τη δημοσίευσή της, καμία σχετική ενέργεια δεν έχει γίνει,

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά, η μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος», παρά την από 6/10/2020 σχετική απόφαση;
2. Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν για να υλοποιηθεί η από 6/10/2020 απόφαση του Υπουργείου για την μετωνυμία του σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος»;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κρίτων Αρσένης Κλέων Γρηγοριάδης Φωτεινή Μπακαδήμα

(Visited 248 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*