Ο Διόνυσος με τις Μαινάδες, Λαμπαδηφόροι, Κουδουνάτοι και Κορδελάτοι …στόλισαν αποκριάτικα τη Νάξο (φώτος)

Newsroom
04/03/2021 23:29
 
 
 

 

Χωρίς τις καθιερωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις κι εφέτος η Νάξος (όπως και όλη η Ελλάδα) λόγω της Covid-19.

Το νησί, που προ πανδημίας ήταν ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς την αποκριά, ούτε εφέτος δεν θα πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού…

Απόκριες Νάξος

Ποιος δε θυμάται και δεν αναπολεί τα αποκριάτικα ξεφαντώματα στη Χώρα και τα χωριά του νησιού. Λαμπαδηφόροι, Κουδουνάτοι, Κορδελάτοι, Διόνυσος, Μαινάδες και Σάτυροι, μασκαράδες και γλέντια σε όλη τη Νάξο απ’ άκρη σ΄ άκρη.

Απόκριες Νάξος

Φέτος όλα τα παραπάνω, τα θυμίζουν μονάχα τα αποκριάτικα στολίδια στους δρόμους και σε κεντρικά σημεία του νησιού.

Για πρώτη φορά φέτος, το νησί στολίστηκε σύμφωνα με την παράδοσή του στην Αποκριά και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο τριήμερο.

Απόκριες Νάξος

Απόκριες Νάξος

Περπατώντας στους δρόμους της πόλης αλλά και στα χωριά, θα συναντήσεις πάνω στις κολώνες, λαμπαδηφόρους, κορδελάτους, κουδουνάτους, δάδες και στάχια όπως αυτά που φορούν οι λαμπαδηφόροι της Νάξου το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς και αποκριάτικα στολίδια που «φωνάζουν» «τριήμερο αποκριάς στη Νάξο»!

Απόκριες Νάξος

Ο Διόνυσος και οι Μαινάδες στέκουν κάτω από την Πορτάρα καλωσορίζοντας τα πλοία που πάνε κι έρχονται στο νησί, ενώ στην κεντρική πλατεία …νέοι και νέες χορεύουν νησιώτικα.

Απόκριες ΝάξοςΑπόκριες Νάξος

Στην πλατεία Πρωτοδικείου ο Λαμπαδηφόρος Καρνάβαλος και ανάμεσα σε νοσοκομείο και Άγιο Νικόδημο ένας πανέμορφος κουδουνάτος μας δείχνει το δρόμο για τα ορεινά του νησιού…

Απόκριες ΝάξοςΑπόκριες Νάξος

Απόκριες ΝάξοςΑπόκριες ΝάξοςΑπόκριες ΝάξοςΑπόκριες ΝάξοςΑπόκριες ΝάξοςΑπόκριες ΝάξοςΑπόκριες Νάξος

(Visited 1.613 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*