Ο τουρισμός στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
10/03/2021 11:29
 
 
 

 

Η επερχόμενη τουριστική σεζόν και το άνοιγμα της, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και σε αυτή συμμετείχαν επίσης ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευδοκία Κατσάνη.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της διάσκεψης συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα της ερχόμενης τουριστικής σεζόν και το πλάνο ανοίγματος για το 2021, τα ξενοδοχεία covid και σχετικά με τον εμβολιασμό των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Τέλος, η συζήτηση κατέληξε στις δράσεις οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων της ΠΝΑ μέσω «ΝΗΣΙΔΑ», στον τομέα των Υποδομών του νησιού μας και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να υλοποιηθούν.

Στην τηλεδιάσκεψη καταγράφηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και γενικότερα οι επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και τα θέματα των μετακινήσεων (ακτοπλοϊκών & αεροπορικών), που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού.

Το Δ.Σ της Ένωσης μας τόνισε ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αρωγή του κεντρικού κράτους στην στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων με μέτρα φορολογικά, ασφαλιστικά και τραπεζικού δανεισμού.

(Visited 204 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*