Μαγευτικό θέαμα! Πάνω από 70 φλαμίνγκο σε υγρότοπο της Νάξου (video+φώτος)

φλαμίνγκο Νάξος
Newsroom
23/03/2021 12:42
 
 
 

 

Μια υπέροχη έκπληξη -μέσα στις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα- περίμενε τους κατοίκους της Νάξου σήμερα το πρωί…

φλαμίνγκο Νάξος

Σε υγρότοπο του νησιού, έκαναν την εμφάνιση τους περισσότερα από 70 Φοινικόπτερα – Φλαμίνγκο (Phoenicopterus ruber) χαρίζοντας ένα μαγευτικό θέαμα σε όσους τα αντίκρισαν.

φλαμίνγκο Νάξος

Τα πανέμορφα πτηνά επέλεξαν τη Νάξο για να ξεκουραστούν λιγάκι, πριν συνεχίσουν το μεγάλο τους ταξίδι, εντυπωσιάζοντας με το ανάστημα και τις ροζ αποχρώσεις τους.

Η έκπληξη ήταν μεγάλη για όσους τα αντίκρισαν αφού το θέαμα πράγματι είναι μοναδικό και σπάνιο για το νησί, που για δεύτερη φορά δέχεται ένα τόσο μεγάλο αριθμό από τα πανέμορφα αυτά πτηνά.

Τα πτηνά αναμένεται να μείνουν για λίγες ημέρες στο νησί προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις, να ξεκουραστούν και να τραφούν, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

φλαμίνγκο Νάξος

«Άλλη μια απόδειξη της σημαντικότητας των υγροτόπων των νησιών ως σταθμοί ξεκούρασης και ανεφοδιασμού στο μεγάλο ταξίδι των άγριων πτηνών» σημειώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής» Νάξου.

φλαμίνγκο Νάξος

Ο Σύλλογος, μόλις έμαθε για την ευχάριστη άφιξη των πανέμορφων φλαμίνγκο, έσπευσε στην περιοχή, τα φωτογράφησε και συνέστησε σε όσους θα έχουν την τύχη να τα θαυμάσουν από κοντά, να σεβαστούν ότι είναι ιδιαίτερα κουρασμένα και να μην τα ενοχλήσουν.

«Τα Φλαμίνγκο θα μείνουν για λίγες μέρες στο νησί, είναι αρκετά κουρασμένα και καλούμε όσους έχουν την τύχη να τα θαυμάσουν, να το κάνουν από απόσταση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» σημειώνει.

φλαμίνγκο Νάξος

Να υπενθυμίσουμε ότι μαζικά (90 φλαμίνγκο) επισκέφτηκαν ξανά υγρότοπο της Νάξου τον Απρίλιο του 2017.

φλαμίνγκο Νάξος

 

(Visited 2.485 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*