VIDEO: Με τσουχτερό κρύο και λιγοστό κόσμο ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Νάξο (φώτος)

25η Μαρτίου 2021
Newsroom
25/03/2021 15:06
 
 
 

 

Με τσουχτερό κρύο, ψιλόβροχο, λιγοστό κόσμο και τηρουμένων των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Νάξο οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

25η Μαρτίου 2021

Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του, κατά τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Νάξο δεν πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις.

Στη Χώρα της Νάξου, στις 10.30 το πρωί τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στη Μητρόπολη Παροναξίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, με την παρουσία του ιερού κλήρου, των αρχών και λιγοστών πολιτών. Στη δοξολογία παρέστησαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».

25η Μαρτίου 2021

Λίγο αργότερα, στο μνημείο των ηρώων της πόλης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων παρουσία των σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας διέσχισε τον ουρανό της Νάξου με εκκωφαντικό θόρυβο τραβώντας τα βλέμματα όλων…

25η Μαρτίου 2021

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος της κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης, ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Βλασερός, εκπρόσωποι των αρχών, των σχολείων της πόλης και οι σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων.

25η Μαρτίου 2021

Λιγοστός ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατάθεση στεφάνων

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης καθώς επίσης ο Διοικητής Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, ο Διοικητής Ναυτικού Παρατηρητηρίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Λιμενάρχης, ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι κατέθεσε εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων.

25η Μαρτίου 2021

 

Για τα σχολεία στεφάνι στο μνημείο των ηρώων κατέθεσαν οι διευθυντές των: Γενικού Λυκείου «Μανώλης Γλέζος», 1ου Γυμνασίου, 2ου Γυμνασίου, 1ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου Δημοτικού, 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

25η Μαρτίου 2021

Στη συνέχεια έγινε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».
25η Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου 2021

(Visited 1.256 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*