Νάξος: «Φρένο» στην επέκταση του αεροδρομίου βάζουν οι δασικοί χάρτες – Κίνδυνος ακόμα και να κλείσει

Newsroom
01/04/2021 00:45
 
 
 

 

«Φρένο» στην επέκταση του αεροδρομίου Νάξου βάζουν οι δασικοί χάρτες αφού το οικόπεδο της προέκτασης, είναι δασική έκταση όπως και ολόκληρο το αεροδρόμιο που βρίσκεται μια ανάσα από τον υδροβιότοπο της περιοχής.

Για το θέμα ήδη ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει καταθέσει ένσταση στην ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί γι αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα φτάσει μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας για να «σωθεί ό,τι σώζεται».

Η ένσταση σε ότι αφορά την επέκταση, θεωρείται ήδη χαμένη, όμως το πλήγμα για το νησί θα είναι τεράστιο εάν οι δασικοί χάρτες βάλουν τελικά γενικό «λουκέτο» στο αεροδρόμιο της Νάξου.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το σενάριο κλεισίματος του αεροδρομίου είναι πολύ πιθανό αφού εκτός από το γεγονός ότι όλη η περιοχή είναι δασική έκταση, δίπλα ακριβώς βρίσκεται και ο υδροβιότοπος και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Στο δημαρχείο επικρατεί αναβρασμός για το θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαπαραταξιακή επιτροπή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αθήνα ώστε να βρεθεί μια λύση.

«Τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό και το νησί γενικότερα» χαρακτήρισε το παραπάνω ενδεχόμενο στο naxostimes.gr ο έπαρχος Γιάννης Μαργαρίτης ο οποίος με τη σειρά του σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, κινούν τα νήματα μήπως και αποτραπεί η σχετική απόφαση.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα, ωστόσο η Νάξος με αγωνία περιμένει την επέκταση του αεροδρομίου, το δυνατόν συντομότερα!

Ωστόσο ας ευχηθούμε ότι οι δασικοί χάρτες δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις περιουσίες των κατοίκων των νησιών.

Καλό μήνα με ασφάλεια και υγεία!!

(Visited 1.718 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*