Νάξος: Απαλλαγή από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές λόγω Covid-19

καταστήματα εστίασης, μαγαζιά παραλία Νάξου
Newsroom
04/04/2021 00:37
 
 
 

 

Την απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων επιχειρήσεων που διακόπτουν την λειτουργίας τους λόγω αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού και για όσο διάστημα διαρκεί η διακοπή, αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε την παραπάνω απόφαση έχοντας μεταξύ άλλων υπόψιν τη σχετική νομοθεσία, όπου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά την λειτουργία τους λόγω μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Όπως αποφασίστηκε επίσης εάν υπάρξει παράταση των μέτρων αποτροπής του κορωνοϊού, θα ακολουθήσει νέα εισήγηση της επιτροπής, για λήψη απόφασης επέκτασης του μέτρου της απαλλαγής των σχετικών τελών.

Η παραπάνω απόφαση θα συζητηθεί και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου και θα ληφθεί και η οριστική απόφαση.

(Visited 307 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*