Βρεφονηπιακό σταθμό θα αποκτήσει το Φιλώτι

filoti
Newsroom
14/04/2021 10:43
  •  
  •  
  •  

 

Στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλώτι της Νάξου προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του εν λόγω έργου, το οποίο αποτελεί υποέργο της Πράξης «Βρεφονηπιακός Σταθμός Φιλωτίου Νάξου» που, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2019 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», με προϋπολογισμό 1.621.458,72€.

Το έργο που μελέτησε και «ωρίμασε» ο Δήμος Νάξου αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 36 νηπίων και 10 βρεφών.

Το κτίριο 700 τ.μ. θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτός ορίων οικισμού Φιλωτίου, ιδιοκτησίας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και περιβάλλοντα χώρο. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.

Είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

(Visited 275 times, 1 visits today)