Σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες ο Βασίλης Κικίλιας – Επίσκεψη στο νοσοκομείο Νάξου (video+φώτος)

Newsroom
22/04/2021 22:55
 
 
 

 

Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα νησιά είναι προτεραιότητα της Επιχείρησης «Ελευθερία», καθώς η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα. Επανέλαβε ότι το Μάιο θα διατεθούν 2-2,5 εκ. δόσεις εμβολίων και τον Ιούνιο 3,5-4 εκ. δόσεις και προέτρεψε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και σύντομα θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών και στα μεγαλύτερα νησιά.

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Νάξου

Ο υπουργός Υγείας και ο και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αμέσως μετά την επίσκεψη τους σε Σχοινούσα και Ηρακλειά επέστρεψαν στη Νάξο και επισκέφτηκαν το νοσοκομείο του νησιού. Ο Βασίλης Κικίλιας συνομίλησε με πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν και αμέσως μετά σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη επίσης τη διοίκηση, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου Νάξου για την «πολύ καλή οργάνωση».

«Η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υποστηρίζουμε τα νησιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο κ. Κικίλιας σημείωσε τέλος ότι το υπουργείο Υγείας θα φέρει νομοθεσία με περισσότερα κίνητρα για τους γιατρούς ώστε να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις μονάδες υγείας των νησιών.

Να σημειωθεί ότι τον υπουργό, εκτός από τον κ. Θεμιστοκλέους συνόδευαν ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας καθώς και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

 

(Visited 741 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*