VIDEO: Με λαμπρότητα, παρά τις ειδικές συνθήκες, η γιορτή της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας στη Νάξο (φώτος)

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Νάξος
Newsroom
07/05/2021 18:09
 
 
 

 

Διαφορετικός από κάθε προηγούμενο χρόνο ήταν ο εορτασμός της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας στο Αργοκοίλι της Κορώνου Νάξου, λόγω των περιορισμών και των μέτρων που επιβάλλει η πανδημία.

Οι πιστοί πολύ λιγότεροι, με μάσκα εντός της εκκλησίας ή έξω στον προαύλιο χώρο, σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής ευλάβειας, παρακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Πιστοί, από κάθε γωνιά του νησιού ανηφόρησαν στο Αργοκοίλι για να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να ανάψουν ένα κερί στη Χάρη της Παναγίας.

Άλλοι με τα αυτοκίνητα τους, άλλοι με λεωφορεία κι άλλοι με τα ποδήλατα ή ακόμα και με τα πόδια έφτασαν από χθες ή από νωρίς σήμερα το πρωί να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Τα τάματα εκατοντάδες, όπως και οι ελπίδες και οι εκκλήσεις για βοήθεια…

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των κοινοτήτων, φορέων και των τοπικών αρχών.

Παραμονή της εορτής την Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα τελέστηκε Ιερά παράκληση προς την Παναγία και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της γιορτής (Παρασκευή 7 Μαΐου) το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.
Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας τελέστηκε χειροτονία διακόνου.

(Visited 1.198 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*