Μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα έστειλε η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στη Νάξο

Newsroom
11/06/2021 11:18
 
 
 

 

Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο έστειλαν χθες από τη Νάξο οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες και οι νέοι που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού Νάξου και η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Φραντζέσκος (μέλος της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων), ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Ζερβού (μέλος της Επιτροπής Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού). Από το βήμα της συγκέντρωσης καταδικάστηκε η απαράδεκτη – όπως χαρακτηρίστηκε – δικαστική απόφαση να κριθεί παράνομη η απεργία της ΠΝΟ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία μέχρι το δημαρχείο Νάξου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε για την χθεσινή απεργία, αναφέρονται τα εξής:

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα βροντοφώναξαν πως “σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε”, στέλνοντας μήνυμα ότι με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να αχρηστεύσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πετώντας το νομοθετικό σκουπίδι της κυβέρνησης στον κάλαθο των αχρήστων. Το απεργιακό ποτάμι έστειλε παράλληλα μήνυμα άμεσης συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης, βροντοφωνάζοντας “Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο”.

Μέσα από τις απεργιακές συγκεντρώσεις έγινε πρόταση στα συνδικάτα για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 16 Ιούνη.

Συνεχίζουμε τη μάχη, βάζουμε στη μάχη και άλλους εργαζόμενους. Κοιτάμε στα μάτια τη νέα και την παλιά γενιά και πορευόμαστε. Στις 16 Ιούνη να γίνουμε πιο πολλοί. Είμαστε στη διάρκεια μιας σύγκρουσης, μιας σκληρής αναμέτρησης.

Απέναντί μας έχουμε το μαύρο μέτωπο επιχειρηματικών ομίλων – κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων – ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Όμως η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς και τους βασανισμένους. Είναι με τους εργαζόμενους.

Δεν υποχωρούμε. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα. Μεταφέρουμε το αγωνιστικό κλίμα, το κλίμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατικό και λαϊκό σπίτι, σε κάθε γειτονιά. Να μη χαθεί ώρα, να μη χαθεί ημέρα. Όλοι στον αγώνα. Όλοι στα Συνδικάτα. Θα νικήσουμε.

(Visited 151 times, 1 visits today)