Πικετοφορία στις 16 Ιουνίου από τους απεργούς της Νάξου – Θα ξεκινήσει από το Γενικό Νοσοκομείο της Νάξου

Newsroom
14/06/2021 13:02
 
 
 

Πικετοφορία – εξόρμηση, η οποία θα ξεκινήσει από το Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου στις 19:00, διοργανώνουν στις 16 Ιουνίου η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου και η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «16 Ιούνη απεργούμε», οι απεργοί της Νάξου επαναλαμβάνουν ότι το «νομοσχέδιο-έκτρωμα είναι για τα σκουπίδια» και τονίζουν ότι κυβέρνηση, κεφάλαιο και εργοδοσία, θα βρουν απέναντί τους ενωμένο τον λαό, που θα απαντήσει αγωνιστικά στην εφιαλτική βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν.

 

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν μερεμετίζεται, δεν διορθώνεται. Είναι για τα σκουπίδια!

Υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου, αυτή της έντασης της εκμετάλλευσης, της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, που αποτελούν τους όρους για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις παρεμβάσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτικών ενώσεων, όπου μυρίζοντας αίμα σαν τα τσακάλια, χειροκροτούν το νέο νομοσχέδιο και ζητούν απ’ την κυβέρνηση τα μέτρα να γίνουν ακόμα πιο αντιδραστικά.

Ανταγωνιστικός εργαζόμενος για την εργοδοσία, είναι αυτός που θα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Αυτός που θα μπορεί να απολύεται πιο εύκολα. Αυτός που ο εργοδότης χωρίς κανένα εμπόδιο θα μπορεί να τον κάνει λάστιχο, να τον βάζει να δουλεύει όσο και όποτε θέλει, άρα χωρίς ο ίδιος να μπορεί να προγραμματίσει τίποτα, χωρίς προσωπικό – οικογενειακό χρόνο. Αυτός που δεν θα έχει στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα και που θα στέκεται ξεμοναχιασμένος απέναντι στις ορέξεις του εργοδότη.

Δε θα καταφέρουν να εμποδίσουν το απεργιακό κύμα!

Όσους επικοινωνιακούς μηχανισμούς κι αν επιστρατεύσουν για να συγκαλύψουν τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου τα κυβερνητικά επιτελεία, όσο κι αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην κλιμάκωση του αγώνα δίνοντας χέρι βοηθείας σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Κανονικότητα, Εκσυγχρονισμός και Πρόοδος ΔΕΝ είναι η Σύγχρονη Σκλαβιά!

Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και εργοδοσία στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν! Να μην επιτρέψουμε τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής μας! Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Διεκδικούμε την κάλυψη των συγχρόνων αναγκών μας με βάση την πρόοδο της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνικής. Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ώρο – 5ήμερο – 35ώρο.

Στον πόλεμο που μας κήρυξαν, απαντάμε με πόλεμο.

 

(φωτό αρχείου)

(Visited 164 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.