VIDEO: Επίσκεψη του π. υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στη Νάξο – Τι είπε για το νοσοκομείο

Ξανθός Νάξος
Newsroom
01/07/2021 02:15
 
 
 

 

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησε την Τετάρτη ο π. Υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός συνοδευόμενος από το βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και τον π. βουλευτή Νίκο Μανιό επισκέφτηκε το νοσοκομείο του νησιού, το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Φιλώτι.

Στο νοσοκομείο ο π. Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με την Αν. Διοικητή Καλλίτσα Φραγκίσκου, εκπροσώπους του ΕΚΑΒ και άλλους παράγοντες ενώ επισκέφτηκε και το εμβολιαστικό κέντρο. Κατά την επίσκεψή του στο Γ.Ν. – Κ.Υ. ενημερώθηκε για τα θέματα της μονάδας υγείας του νησιού.

Στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδο Χατζηανδρέου, ενώ αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ξανθός Νάξος

Ο κ. Ξανθός πραγματοποίησε επίσκεψη στο πλωτό σκάφος για τις διακομιδές του Λιμεναρχείου Νάξου όπου τον υποδέχτηκε ο Λιμενάρχης Αλέξης Αποστολόπουλος. Ξεναγήθηκε στους χώρους του πλωτού και συνομίλησε με το Λιμενάρχη, εκπροσώπους του ΕΚΑΒ και χειριστές του σκάφους.

Το απόγευμα ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τις διοικήσεις των Αθλητικών Συλλόγων του νησιού όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η αναγκαιότητα προληπτικής ιατρικής στους αθλούμενους. Λίγο αργότερα επισκέφτηκε το Φιλώτι όπου πραγματοποίησε ομιλία.

«Νέα δεδομένα στον τομέα υγείας μετά την πανδημία»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο π. υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πανδημία που έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τομέα υγείας, στον εμβολιασμό των πολιτών αλλά και στην υγειονομική ασφάλεια στο πλαίσιο της τουριστικής αγοράς. «Μπορούμε να συνδυάσουμε ένα τουριστικό προϊόν ενισχύοντας το αίσθημα της υγειονομικής ασφάλειας των επισκεπτών» τόνισε. Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν» καυτηριάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι πολλές ομάδες πληθυσμού μεταξύ των οποίων και ηλικιωμένοι δεν έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί.

«Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό»

Αναφερόμενος στη δημόσια υγεία ο ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να υπάρξει στοχευμένη ενίσχυση του ΕΣΥ». «Δεν αρκούν μόνο οι υποδομές. Αυτό που χρειάζεται είναι να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό. Τώρα είναι η ευκαιρία για παρέμβαση στο σύστημα υγείας. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής» είπε.

Σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα υγείας σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη παρουσιάσει μία δέσμη κινήτρων η οποία θα κατατεθεί στην κυβέρνηση.

Επέκταση και αυτονόμηση του νοσοκομείου Νάξου

Ξανθός Νάξος

Σε ότι αφορά τα θέματα υγείας της Νάξου ο κ. Ξανθός απαντώντας σε ερωτήματα του naxostimes.gr αναφέρθηκε στην επέκταση του νοσοκομείου Νάξου τονίζοντας ότι θα πρέπει πρωτίστως να γίνει χωροθέτηση και στη συνέχεια να αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να πραγματοποιηθεί.

Για την αυτονόμηση του νοσοκομείου και γιατί δεν πραγματοποιήθηκε επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας τη στιγμή που άλλα διασυνδεδεμένα νοσοκομεία αυτονομήθηκαν, είπε ότι η διασύνδεση των νοσοκομείων ήταν «μνημονιακή υποχρέωση» και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει να εξετάζει το ενδεχόμενο της αυτονόμησης, όμως δεν πρόλαβε να το κάνει με όλα τα νοσοκομεία.

Για τη λειτουργία των χειρουργείων και την επαρκή στελέχωση της μονάδας υγείας του νησιού ώστε να λειτουργήσει ως «νοσοκομείο», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφέρθηκε στα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν, τα οποία να μην είναι μόνο οικονομικά αλλά να αφορούν και την επιμόρφωση η οποία να είναι υποχρεωτική και να γίνεται κάθε δύο χρόνια.

Ξανθός Νάξος

Να σημειωθεί ότι εκτός από το βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο και τον π. βουλευτή Νίκο Μανιό τον κ. Ξανθό συνόδευαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, της Νομαρχιακής Επιτροπής και της ΟΜ Νάξου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

(Visited 617 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*