Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι και στη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου

Newsroom
04/07/2021 00:25
 
 
 

 

 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι και στη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου αποφάσισε ο Λιμενάρχης Νάξου δεδομένου ότι ήδη βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου και παρατηρείται ολοένα και αυξανόμενη προσέλευση επισκεπτών και οχημάτων στο νησί.

Όσο αυξάνεται η τουριστική κίνηση είναι όλο και πιο δύσκολη η ανεύρεση χώρου στάθμευσης για τα οχήματα τόσο των πολιτών της Νάξου όσο και των επισκεπτών.

Από την άναρχη στάθμευση των οχημάτων παρατηρούνται φαινόμενα παρακώλυσης της συγκοινωνίας με αποτέλεσμα τη μη εύρυθμη λειτουργία του λιμένα και της παραλιακής οδού της πόλης του νησιού, αλλά και τη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Ο Λιμενάρχης Νάξου Αλέξης Αποστολόπουλος στο πλαίσιο των αστυνομικών αρμοδιοτήτων του και δεδομένου του προβλήματος που αφορά στην κίνηση και κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο οδικό δίκτυο έξω από το λιμάνι και σε θέματα στάθμευσης οχημάτων, απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς εξέδωσε απόφαση με θέμα: «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λιμένα και στη Χερσαία ζώνη Λιμένα Νάξου» μέχρι την ημερομηνία εκπόνησης Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Μελέτης Διαχείρισης (master plan).

Αναλυτικά οι νέες ρυθμίσεις:

1. Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση παντός τύπου οχημάτων σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού ολόκληρο το εικοσιτετράωρο

2. Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση παντός τύπου οχημάτων εντός τουριστικού καταφυγίου πύλη των οχημάτων που διαθέτουν ειδική άδεια του δημοτικού λιμενικού ταμείου Νάξου.

3. Η τροφοδοσία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου θα πραγματοποιείται εντός των εσοχών που βρίσκονται επ’ αυτής (τα λεγόμενα -Π-) μόνο κατά το χρονικό διάστημα 06:00 – 11:00 Π.Μ. ΚΑΙ 15:30 – 17:30.

α. Για Ε.Δ.Χ. Ταξί: έξωθεν του λιμένα και έμπροσθεν της πλατείας Πρωτοπαπαδάκη (πρώην χώρος αναμονής λεωφορείων ΚΤΕΛ) και εντός του λιμένα/ δυτικά του βραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου.

β. Για λεωφορεία του ΚΤΕΛ: έναντι των γραφείων του ΚΤΕΛ-έμπροσθεν του μνημείο ηρώων. Θα βρίσκονται μόνο τα λεωφορεία που είναι για αναχώρηση (δεκαπεντάλεπτη παραμονή) τέσσερα τον αριθμό.

γ. Για τα οχήματα παραλαβής επιβατών (ξενοδοχειακά): στις δύο πλευρές της νησίδας προ της πύλης εισόδου λιμένα Νάξου-βόρεια του λαιμού έξωθεν του λιμένα Νάξου.

δ. Για τα λεωφορεία Δ.Χ.: εντός και νότια του λιμένα Νάξου (αριστερά των σκιάδων-χώρου αναμονής επιβατών)

ε. Για το σύλλογο ενοικιαζόμενων οχημάτων Νάξου: έξωθεν και νότια του λιμένα πλησίον της πύλης εισόδου αυτού.

στ. Για τα οχήματα αναμονής επιβατών: εντός λιμένα στη βόρεια πλευρά αυτού

ζ. Στη μικρή προβλήτα: χώρος στάθμευσης δίκυκλων (μόνο έξ αριστερών) και οχημάτων (μόνο εκ δεξιών)

Στο πλαίσιο χρηστής διοίκησης η υπηρεσία μας κρίνει ότι η ρύθμιση αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με γνώμονα την ασφαλή διακίνηση οχημάτων προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

Η μη συμμόρφωση στα ανωτέρω θα οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων κατά των παραβατών.

Η ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα και μέχρι την εκπόνηση ολοκλήρωσης και επικαιροποίησης αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης (master plan) με το οποίο θα καθορίζονται μεταξύ άλλων οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του λιμένα.

Η απόφαση του Λιμενάρχη Νάξου:

(Visited 1.042 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.