Νάξος: Τουριστικό σκάφος προσάραξε σε βραχώδη περιοχή στο Αλυκό – Σώοι οι 34 επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στην Αγία Άννα

Newsroom
05/07/2021 00:46
 
 
 

 

Επιβατηγό τουριστικό σκάφος με 34 επιβαίνοντες, προσάραξε αργά το απόγευμα της Κυριακής σε βραχώδη περιοχή στο Αλυκό Νάξου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ένα πλωτό του λιμενικού, ένα αλιευτικό και δύο ιδιωτικά σκάφη στα οποία (στις 21:52) επιβιβάστηκαν οι 34 επιβαίνοντες του τουριστικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αγία Άννα.

Από την προσάραξη του τουριστικού σκάφους δεν έχει αναφερθεί κάποια εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση ενώ κατόπιν επιθεώρησης των υφάλων του εν λόγω πλοίου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι έφερε χτυπήματα στην πλώρη καθώς και στα πτερύγια της αριστερής προπέλας.

Tο “ΙΑΣΩΝ” κατέπλευσε με ίδια μέσα στον λιμένα Αγίας Άννας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, του “ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ” και ενός ιδιωτικού σκάφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το επιβατηγό τουριστικό σκάφος φέρει ελληνική σημαία και είναι νηολογίου Πάρου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό:

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Νάξου, για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους “ΙΑΣΩΝ” Ν. Πάρου 68, σε αβαθή της θαλάσσιας περιοχής “ΚΑΣΤΡΑΚΙ” ν. Νάξου, με τριάντα τρεις (33) επιβάτες και δύο (02) μέλη πληρώματος. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ “ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ” Ν.Ν.140 και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν.57, για παροχή συνδρομής.

Οι εν λόγω επιβάτες περισυνελέγησαν από το περιπολικό σκάφος και από το “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Άννας, ενώ επίσης το “ΙΑΣΩΝ” κατέπλευσε με ίδια μέσα στον λιμένα Αγίας Άννας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, του “ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ” και ενός ιδιωτικού σκάφους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν επιθεώρησης των υφάλων του εν λόγω πλοίου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι έφερε χτυπήματα στην πλώρη καθώς και στα πτερύγια της αριστερής προπέλας.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΑΣΩΝ”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

(Visited 1.105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*