Νάξος: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένη με καρδιολογικά προβλήματα – Παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Συνταξιούχων

Newsroom
08/07/2021 4:48
  •  
  •  
  •  

 

Την απαγόρευση διακοπής ρεύματος στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες και επανασύνδεση σε όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν , απαίτησε αντιπροσωπεία εργαζομένων και συνταξιούχων με παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΔΔΗΕ Νάξου, με αφορμή τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε σπίτι στη Βίβλο Νάξου, όπου διαμένει ηλικιωμένη με καρδιολογικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου «η επιτροπή συνάντησε την απαράδεκτη στάση του προϊσταμένου της ΔΕΔΔΗΕ, που ακολούθησε την τακτική αποποίησης των ευθυνών παραπέμποντας στην ΔΕΗ, λέγοντας ότι αυτοί εκτελούν εντολές και απείλησε ότι αν δεν απομακρυνόταν η αντιπροσωπεία, θα καλέσει την αστυνομία!!».

«Αυτό το περιστατικό, όπως και πολλά που είναι προγραμματισμένα, είναι αποτέλεσμα της «περίφημης» απελευθέρωσης της ενέργειας, που την καθιστά εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό» συνεχίζει η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου και προσθέτει:

« δικαιολογία που δίνει η ΔΕΗ για την χωρίς προειδοποίηση διακοπή ρεύματος, με ότι αυτό σημαίνει, είναι ότι έχουν γίνει συστάσεις για διακανονισμό και την πληρωμή με δόσεις. Μόνο που και αυτή η λύση είναι αδύνατο να αξιοποιηθεί, καθώς ζητείται να δοθεί ένα σημαντικό ποσό αρχικά, που οι περισσότεροι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν, είτε το ύψος των δόσεων είναι επίσης αποτρεπτικό με δεδομένο τα χαμηλά εισοδήματα και μεροκάματα.

Επισημαίνουμε ότι η ΔΕΗ προχωρά σε πολλές διακοπές ρεύματος, εν μέσω πανδημίας, όπου η εργατική-λαϊκή οικογένεια είναι αντιμέτωπη με την ανεργία, την αδυναμία αποπληρωμής χρεών και κάλυψης βασικών αναγκών επιβίωσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες, να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν έμπρακτα τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, όχι μόνο σε ότι αφορά στο ρεύμα, αλλά σε κάθε λαϊκή ανάγκη».

(Visited 594 times, 1 visits today)