Νάξος: Εικαστική έκθεση Reverse Split στην Κυκλαδία

Newsroom
10/07/2021 12:36
 
 
 

 

Η έκθεση Reverse Split είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης τριών καλλιτεχνών: του Βασίλη Γαλάνη, του Γιώργου Πετσικόπουλου και της Κλεοπάτρας Τσαλή που θα φιλοξενηθεί τον Ιούλιο στον χώρο της Κυκλαδίας στο Δαμαλά Νάξου.

Tο εικαστικό τους έργο και το κείμενο που συνοδεύει την έκθεση, φανερώνει τις παρατηρήσεις και τα ανοιχτά ερωτήματα που θέτουν οι καλλιτέχνες τόσο για την σύγχρονη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία όσο και για την σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας: 10:30 – 12:30 (καθημερινά εκτός Δευτέρα) και 18:30 – 21:30 (κάθε μέρα εκτός Δευτέρα)
Ελεύθερη είσοδος
Πληροφορίες: 22850 32678

Απόσπασμα του συνοδευτικού κειμένου της έκθεσης

Στις οικονομικές επιστήμες, «Reverse Split» είναι μια διαδικασία με την οποία οι μετοχές εταιρικών μετοχών συγχωνεύονται για να σχηματίσουν μικρότερο αριθμό μετοχών, αυξάνοντας έτσι την αξία τους. Η χρήση ενός όρου από το πεδίο των χρηματοοικονομικών αποκτά οξύμωρη χροιά, ιδιαίτερα σε ένα πλαίσιο σχετικό με την οικολογία και τη φύση.

Αφαιρώντας από τον όρο τον τεχνοκρατικό του χαρακτήρα, επιλέξαμε μία πιο κυριολεκτική προσέγγιση της έννοιας. Split σημαίνει χωρίζω. Reverse, αντιστροφή. Το αντίστροφο του χωρίζω είναι το ενώνω. Η μετατόπιση των σωμάτων μας από το αστικό στο φυσικό περιβάλλον αποτελεί ένα διαχωρισμό και μία νέα ένωση. Η νέα συνθήκη που γεννιέται -αυτό το πείραμα του οποίου είμαστε όλοι μάρτυρες- είναι ακριβώς το πεδίο αυτής της έκθεσης.


‘Reverse split’ is the result of a collaborative process of three artists: Vasilis Galanis, Giorgos Petsikopoulos and Kleopatra Tsali. The exhibition will be hosted at ‘Cycladia’ in Damalas, Naxos in July. Artists’ work reflects their observations and concerns through a visual and narrative journey, addressing pandemic’s actuality and people’s relation with the natural environment.

 

In economic sciences, a “reverse split” is a type of corporate action that consolidates the number of existing shares of stock into fewer, proportionally more valuable, shares.

The use of such a term from the financial field is contradictory, especially in an ecological/environmental context.

Separating the term from its technocratic nature, we choose a more literal approach.
The opposite of split is to merge. Shifting our bodies from an urban environment to a natural, constitutes of a separation and a new unification.

Thus, a new context is born, one that all of us are spectators in this exhibition.

(Visited 272 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*