VIDEO: Με μεγαλοπρέπεια, χωρίς λιτανεία αλλά με πλήθος βεγγαλικών ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο (φώτος)

Άγιος Νικόδημος 2021
Newsroom
15/07/2021 02:20
 
 
 

 

Με μεγαλοπρέπεια και τηρουμένων των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού γιορτάστηκε την Τετάρτη ο πολιούχος της Νάξου Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Χώρα της Νάξου.

Άγιος Νικόδημος 2021

Άγιος Νικόδημος 2021

Φέτος, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν εντός της εκκλησίας -χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου- ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε στη ρίψη πλήθους βεγγαλικών στο λιμάνι του νησιού.

Άγιος Νικόδημος 2021

Το Κάστρο της πόλης της Νάξου φωτίστηκε με την εικόνα του Νάξιου Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη…

Το απόγευμα της Τετάρτης -ημέρα γιορτής του Αγίου- τελέστηκε ο Μεθεόρτιος εσπερινός και η Ακολουθία της ιεράς παράκλησης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Ρουσάκης, κληρικός της Μητρόπολης Νέας Σμύρνης.

Άγιος Νικόδημος 2021

Άγιος Νικόδημος 2021

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού καθώς και πλήθος πιστών.

Άγιος Νικόδημος 2021 Άγιος Νικόδημος 2021

Αργότερα, αμέσως μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων (στις 22:00), στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική παραλιακή οδό της πόλης της Νάξου τα δεκάδες βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα με τον κόσμο να τα χαζεύει και να τα φωτογραφίζει.

Άγιος Νικόδημος 2021 Άγιος Νικόδημος 2021

Το πρωί της εορτής του Αγίου Νικοδήμου

Άγιος Νικόδημος 2021

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουλίου στο ναό του Αγίου Νικοδήμου τελέστηκε Όρθρος και Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Άγιος Νικόδημος 2021

Άγιος Νικόδημος 2021

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου Εμμανουήλ Δουρβετάκης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου Ιωάννης Τζαφέστας καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών αρχών του νησιού.

Τρίτη 13 Ιουλίου

Το απόγευμα της παραμονής της γιορτής (Τρίτη 13-7-2021 )του Νάξιου Αγίου, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νικοδήμου στην πόλη της Νάξου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Πάριος στη καταγωγή Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και άλλοι εκπρόσωποι της Τ.Α. και των αρχών του τόπου.

Περισσότερες φωτογραφίες

Άγιος Νικόδημος 2021 Άγιος Νικόδημος 2021

(Visited 714 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*