Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την τριετή αντιπλημμυρική προστασία Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Newsroom
22/07/2021 10:33
 
 
 

Τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τον ανάδοχο (ύψους 683.112,73€) για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 2021 – 2023» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.

Το έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων των νησιών (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων τεχνικών έργων απορροήςαπό καταπτώσεις, φερτά υλικά, απορρίμματα, αυτοφυή βλάστηση, καλάμια κλπ, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Επιπλέον, για την προστασία του οδικού δικτύου και την διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κωδικό «Αντιπλημμυρική προστασία νησιών Π.Ε. Κυκλάδων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να θωρακίζει τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο πλαίσιο της νέας αντίληψης με την οποία αντιμετωπίζει αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων. Σκοπός είναι να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουντην έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο κατά την λεγόμενη “αντιπλημμυρική περίοδο”».

(φωτό αρχείου)

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*