VIDEO: «Βουλιάζει» η Νάξος από κόσμο – Το αδιαχώρητο στο λιμάνι με 25 αφίξεις πλοίων την ημέρα (φώτος)

Λιμάνι Νάξος
Newsroom
26/07/2021 01:46
 
 
 

 

Ανέλπιστο είναι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στη Νάξο που δημιουργείται το αδιαχώρητο από τον κόσμο και τα αυτοκίνητα που καταφθάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τα πλοία της γραμμής.

Λιμάνι Νάξος

Οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να σημειώσουν ρεκόρ, αφού το νησί «βουλιάζει» κυριολεκτικά από κόσμο!

Λιμάνι Νάξος

Περισσότερα από 25 πλοία -όλα γεμάτα- δένουν στο λιμάνι της Νάξου καθημερινά, και αποβιβάζουν χιλιάδες παραθεριστές, Έλληνες και ξένους, που επιλέγουν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων για τις διακοπές τους.

Αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού

Λιμάνι Νάξος

Κι όλα αυτά τη στιγμή που στον επιχειρηματικό κόσμο κυριαρχούσε η απογοήτευση και η αμφιβολία λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη και κανείς δε γνώριζε πως θα εξελιχθεί η φετινή τουριστική σεζόν. «Ο Ιούλιος ίσως να είναι και καλύτερος από το 2019» μας λέει επιχειρηματίας του νησιού, ο οποίος δεν πιστεύει αυτό που συμβαίνει.

Λιμάνι Νάξος

Σημαντικό ρόλο βέβαια σε όλα αυτά παίζει και το γεγονός ότι η Νάξος είναι από τα νησιά που το τελευταίο διάστημα δεν έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε αντίθεση με άλλα Κυκλαδονήσια.

Λιμάνι Νάξου
«Γάλλοι, Αμερικάνοι, Έλληνες αλλά και Βρετανοί» επισκέπτονται το νησί όπως αναφέρει στο naxostimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Μανώλης Μπαρδάνης ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και ο Αύγουστος θα είναι ένας «δυνατός» μήνας. «Θετικά» όπως μας είπε είναι τα στοιχεία και για τις αφίξεις το Σεπτέμβριο.

7 πλοία στο λιμάνι γεμάτα κόσμο κι αυτοκίνητα

Το μεσημέρι της Κυριακής 25 Ιουλίου επτά πλοία έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα στο λιμάνι της Νάξου που έγινε το αδιαχώρητο …εντός και εκτός θάλασσας.

Λιμάνι Νάξος

Χιλιάδες κόσμου αποβιβάστηκαν στο νησί από το το Blue Star Delos, το Blue Star Naxos, το Santorini Palace, το Super Jet, το Super Ferry II, το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π και το High Speed 4…

Λιμάνι Νάξος

Όλα κύλησαν ομαλά (αν εξαιρέσει κανείς καθυστερήσεις λόγω της μεγάλης κίνησης οχημάτων και επιβατών) τόσο …εντός όσο και εκτός θάλασσας χάρη στα στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να να γίνει η επιβίβαση και η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που όπως είναι γνωστό το λιμάνι του νησιού ακόμα και μέχρι σήμερα δεν είναι κατάλληλο για να δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο επισκεπτών και κυρίως οχημάτων αλλά και πλοίων αφού είναι επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης του υπάρχοντος ή η δημιουργία νέου.

Δυο-δύο δένουν τα πλοία

Στη θάλασσα τώρα, τα πλοία μπήκαν δυο-δυο…

Λιμάνι Νάξος

Πρώτο έδεσε το Blue Star Delos αμέσως μετά το Santorini Palace με το Blue Star Naxos. Λίγο έξω από το λιμάνι περίμεναν το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π και το Super Jet καθώς και το Super Ferry II.
Πρώτο αναχώρησε το Blue Star Delos, και έδεσαν το Santorini Palace με το Blue Star Naxos που αμέσως μετά την αναχώρηση τους, έδεσαν το Super Jet καθώς και το Super Ferry II.
Στη συνέχεια αναχώρησε το Super Jet και έδεσε στο λιμάνι το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. Μόλις αναχώρησε το Super Ferry II, στο λιμάνι έδεσε το High Speed 4.

Λιμάνι Νάξος

Όπως μας ενημέρωσαν στελέχη του Λιμενικού οι αφιξοαναχωρήσεις πλοίων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό μέχρι τις 6:30 το απόγευμα.

Πλοία ωστόσο πάνε κι έρχονται τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες.

Λιμάνι Νάξος Λιμάνι Νάξος

Τα στελέχη του Λιμενικού βρίσκονταν σε πολλά σημεία του δρόμου μέσα κι έξω από το λιμάνι προκειμένου να διευκολύνουν και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, όμως οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες αφού η έξοδος από το λιμάνι και την πόλη της Νάξου περνάει από μη κατάλληλους δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Λιμάνι Νάξου Λιμάνι ΝάξουΛιμάνι Νάξου Λιμάνι Νάξου

(Visited 6.715 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*