Όλα έτοιμα για την 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που θα γίνει στη Νάξο

Newsroom
04/08/2021 23:38
 
 
 

 

 

Σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός για το Αιγαίο και ιδιαίτερα για τη Νάξο, θα αποτελέσει η 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Μετά την περσινή αναβολή, η Συνάντηση θα διεξαχθεί στο νησί της Αριάδνης από 16 – 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Εικοσιτέσσερις ομάδες από όλο το Αιγαίο, με περισσότερους από 300 συντελεστές, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους που ξεκινούν από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονο ελληνικό και ξένο έργο.

Παράλληλα, θα γίνουν δύο αφιερώματα, στο θέατρο το 1821 και στον κορυφαίο θεατρικό συγγραφέα, τέκνο της Νάξου, Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι θεατρολόγοι Βάλτερ Πούχνερ και Πλάτων Μαυρομούστακος, η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Κατερίνα Καμπανέλλη και η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου.

Η Συνάντηση οργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, βασικό της χρηματοδότη, και την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Όλες οι παραστάσεις θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο στους ανοιχτούς χώρους της σχολής Ουρσουλινών, του ΚΕΓΕ και του θεάτρου στο Φιλώτι, την προετοιμασία των οποίων έχει αναλάβει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

(Visited 349 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*