Νάξος: Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο ευφυών συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης

Newsroom
12/08/2021 17:15
 
 
 

 

Την υπογραφή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα της ένταξης του έργου «Προμήθεια κι εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας στις υποδομές πόσιμου νερού και αποχέτευσης» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης-Αποχέτευσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Πολυκρέτης.

Την πλήρη μελέτη του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκ. ευρώ, συνέταξε («μετά από πολλές προσπάθειες και κόπο» όπως τονίζει ο κ. Πολυκρέτης) η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και στη συνέχεια ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, με το Υπουργείο Εσωτερικών να την αξιολογεί θετικά, κατόπιν της εμπρόθεσμης υποβολής της.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πολυκρέτης τόνισε ότι επιτεύχθηκε ένας βασικός στόχος που είχε θέσει, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την αλλαγή των παλαιών αντλητικών συγκροτημάτων, ο έλεγχος, η προστασία και η παρακολούθηση λειτουργίας, σε πραγματικό χρόνο και ηλεκτρονικά, όλων των εγκαταστάσεων και συστημάτων πόσιμου νερού, αλλά και της αποχέτευσης, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος και η εξασφάλιση της επάρκειας και την ποιότητας του νερού ύδρευσης, η πλήρης εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών μας, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Πέτσα για την εξέλιξη, υπογραφή και ένταξη για υλοποίηση αυτού του τόσο σοβαρού – για τη Νάξο – έργου, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών που έλεγξαν, αξιολόγησαν και εισηγήθηκαν θετικά για την έγκριση κι ένταξη της μελέτης. Βέβαια, ο κ. Πολυκρέτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου και τα στελέχη της για τις συνεχείς άοκνες προσπάθειες τους και τη συνεννόηση τους, που συνέβαλαν στην έγκριση και ένταξη του έργου.

(Visited 291 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*