Νάξος: Ένα φλαμίνγκο στο πολύπαθο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στη Λαγκούνα (φώτος)

Φλαμίνγκο
Newsroom
19/08/2021 02:38
 
 
 

 

Ένα πανέμορφο νεαρό φλαμίνγκο έκανε στάση για ξεκούραση και «ανεφοδιασμό» στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στη Λαγκούνα της Νάξου.

«Το νεαρό αυτό πτηνό για κάποιο λόγο αποκόπηκε από το σμήνος του και είναι προφανώς κουρασμένο» σημειώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Φλαμίνγκο

«Ο υγρότοπος του καταφυγίου είναι εκεί για να του χαρίσει πολύτιμες «ανάσες» στο ταξίδι του, ωστόσο εκεί είναι και η ανθρώπινη δραστηριότητα που δυστυχώς εισβάλει μέσα στο χώρο του και του στερεί την ευκαιρία να τραφεί και να ξεκουραστεί. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένα αναγνωρισμένο Κ.Α.Ζ από το 2004 δεν λειτουργεί όπως πρέπει, αλλά είναι στο έλεος κάποιων που παρανόμως θέλουν να του αλλάξουν χρήση για προσωπικό τους όφελος» υπογραμμίζει με νόημα ο Σύλλογος.

Φλαμίνγκο

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου έχει προβεί σε μηνυτήρια αναφορά και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για τις παρανομίες που λαμβάνουν χώρα εντός του καταφυγίου, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του και την σημαντική όχληση των άγριων πτηνών.

Φλαμίνγκο

«Σε μια περίοδο που η άγρια ζωή βάλλεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές ας προσπαθήσουμε κι εμείς να μην της στερήσουμε τον ελάχιστο χώρο που της απέμεινε. Είναι υποχρέωση μας και παρακαταθήκη για το μέλλον του νησιού, του τουρισμού και των παιδιών μας» τονίζει.

Φλαμίνγκο

(Visited 722 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*