ΚΛΝ: Φινάλε των καλοκαιρινών προβολών με «Διπλή Ταυτότητα»

Newsroom
24/08/2021 10:57
 
 
 

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 ολοκληρώνονται οι φετινές καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου με την ταινία «Διπλή Ταυτότητα» (Double Indemnity) του Μπίλι Γουάλντερ.

Η «Διπλή Ταυτότητα» (Double Indemnity) ή Κολασμένη αγάπη όπως τιτλοφορήθηκε στην Ελλάδα, θεωρείται αρχέτυπο του Film Noir που αναπτύχθηκε εκείνη την εποχή (στα μέσα της δεκαετίας του 40), διαδραματίζοντας καίριο ρόλο στην διαμόρφωση του είδους! Μάλιστα, θεωρείται ο καλύτερο φιλμ νουάρ της κλασικής χολιγουντιανής περιόδου σύμφωνα με την ψήφο των περισσότερων κριτικών.

Όπως πάντα, η ταινία θα προβληθεί στις 21:00 στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου, με ελεύθερη είσοδο και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Info
«Διπλή Ταυτότητα» (Double Indemnity)

Έτος: 1944 (A/M)

Xώρα: Η.Π.Α.

Διάρκεια: 119 λεπτά

Σκηνοθεσία: Billy Wilder

Σενάριο: Billy Wilder (screenplay), Raymond Chandler (screenplay), James M. Cain (novel).

Παίζουν: Fred MacMurray, Barbara Stanwyck, Edward G. Robinson.

Το 1938, ο Γουόλτερ Νεφ, ένας έμπειρος ασφαλιστής συναντά την Φίλις Ντίτριχσον, σύζυγο ενός από τους πελάτες του με την οποία συνάπτει ερωτική σχέση. Η Φίλις του προτείνει να τη βοηθήσει να σκοτώσει το σύζυγό της, κάνοντας το φόνο να φανεί ως ατύχημα προκειμένου να ξεγελάσουν τις αρχές και την ασφαλιστική εταιρία, ώστε να λάβει την αποζημίωση που της αναλογεί από την ασφάλεια ζωής του συζύγου της. Ο Γουόλτερ σκαρφίζεται ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η γυναίκα πρόκειται να λάβει διπλή αποζημίωση, με βάση μια δικλείδα του συμβολαίου του συζύγου της. Όταν ο κύριος Ντίτριχσον βρίσκεται νεκρός στις ράγες του τρένου, η αστυνομία δέχεται ότι ο φόνος προκλήθηκε από ατύχημα, αλλά ο Μπάρτον Κις, φίλος και συνεργάτης του Νεφ στην ασφαλιστική εταιρία έχει άλλη άποψη, καθώς υποπτεύεται ότι η Φίλις σκότωσε το σύζυγό της με τη βοήθεια ενός άλλου άνδρα…

(Visited 142 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*