Εκδήλωση του Συλλόγου Γαληνιωτών Νάξου: «Αττάλεια – Αλάγια: Οι Αλησμόνητες Πατρίδες – Ν. Ιωνία- Νάξος: Οι Πατρίδες του σήμερα»

Newsroom
25/08/2021 21:05
 
 
 

 

 

Μία επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών «Παναγία η Ατταλειώτισσα», θα πραγματοποιηθεί στη Γαλήνη Νάξου.

Ειδικότερα, την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Γαλήνης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο: «Αττάλεια – Αλάγια: Οι Αλησμόνητες Πατρίδες – Ν. Ιωνία- Νάξος: Οι Πατρίδες του σήμερα».

Μια Μικρασιατική συνάντηση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών «Παναγία η Ατταλιώτισσα» με το Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας Αττικής.

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι ερμηνεύτριες του νησιώτικου τρσαγουδιού Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη και Ελένη Λεγάκη.

Συνδιοργάνωση Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Το πρόγραμμα της θεματικής βραδιάς περιλαμβάνει:

Α΄Μέρος

Παρουσίαση του έργου του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών Νάξου «Παναγία η Ατταλιώτισσα», από την Πρόεδρο κα Εμμανουέλλα Κουτάντζη και του έργου του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Νουβέλογλου.

Β΄Μέρος

Προβολή λαογραφικής ταινίας μικρού μήκους παραγωγής Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση με τίτλο: «Αττάλεια-Αλάγια: Οι Αλησμόνητες Πατρίδες Ν.Ιωνία-Νάξος: οι Πατρίδες του Σήμερα»

Η ταινία είναι βασισμένη στην ιστορική μελέτη της συγγραφέως Μαρίας Χρόνη-Βακαλοπούλου «Ιστόρησις της Θεοτόκου στα Μικρασιατικά Παράλια», τη λαογραφική μελέτη «Παναγία Ατταλειώτισσα Γαλήνης Νάξου», καθώς και τον Οδηγό του Επισκέπτη «Το χωριό Γαλήνη της Νάξου», του λαογράφου Αλέκου Φλωράκη.
Επιμέλεια: Γιώργος Νουβέλογλου (Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας)
Μοντάζ: Βαγγέλης Παπαευαγγελίου (Τεχνικός ήχου)
Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία, αφήγηση: Κωνσταντίνα Σόγια (εκπαιδευτικός-επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών)

Γ’ Μέρος

Βράβευση των ερμηνευτριών Ειρήνης Κονιτοπούλου-Λεγάκη και Ελένης Λεγάκη για τη συμβολή τους στο μουσικό γίγνεσθαι του τόπου και παράλληλα προβολή οπτικο-ακουστικού υλικού για την μουσική τους πορεία φτιαγμένο ειδικά για την εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας.

Διάρκεια Εκδήλωσης: 1,5 ώρα

(Visited 272 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*