Έρευνα: Η τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Νάξου

Newsroom
26/08/2021 10:49
 
 
 

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Νάξου.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Νάξο:

● Τον Ιούλιο του 2021 μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντική αύξηση με τις υπόλοιπες χώρες να μην ξεπερνούν τις μετρήσεις του Ιουνίου για το 2021 και το Ηνωμένο Βασίλειο να μην έχει εμφανίσει σημαντικές μεταβολές από τον Μάιο του 2021. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Ιούλιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 74% για τη Γαλλία, 58% για τη Γερμανία, 62% για την Ιταλία, 157% για τις ΗΠΑ και μόλις 2% για το Ηνωμένο Βασίλειο.

● Οι αναζητήσεις τον Ιούλιο μειώθηκαν αρκετά για όλες τις χώρες εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο που είχε αύξηση. Πιο αναλυτικά, τον Ιούλιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 39% για το Ηνωμένο Βασίλειο, 2% για τη Γαλλία και μείωση κατά 4% για τη Γερμανία, 4% για την Ιταλία, 3% για τις ΗΠΑ.

● Ενώ το 2020 η κορυφαία σε αναζητήσεις χώρα για διαμονή στην Νάξο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο με τις ΗΠΑ και την Γερμανία στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, το 2021 η Γερμανία είναι κορυφαία σε αναζητήσεις με δεύτερη σταθερά τις ΗΠΑ και τρίτη το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι προφανές ότι οι χώρες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τον συνολικό όγκο αναζητήσεων παγκοσμίως για διαμονή στην Νάξο, αλλά επιλέχθηκαν ως οι πιο σημαντικές αγορές για τον προορισμό.

● Ο Ιούλιος του 2021 βρίσκει τις χώρες σε ένα παρόμοιο υψηλό επίπεδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ιταλία να έχουν μια μικρή μείωση, τη Γαλλία να έχει παρόμοιες μετρήσεις και το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει σημαντική αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 610 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Νάξο. Τα δεδομένα ενημερώνονται μηνιαία.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Νάξου: ΕΔΩ

(Visited 335 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*