Food Experience Patata Naxou 2021: Στο επίκεντρο όλος ο πλούτος της ναξιώτικης γης!

Newsroom
14/09/2021 17:46
 
 
 

Η Τέχνη, αλλά και η περίφημη Πατάτα Νάξου τέθηκαν στο επίκεντρο του φετινού Food Experience Patata Naxou 2021, που διοργανώθηκε με επιτυχία το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Στο πανέμορφο χωριό του Δαμαλά, όπου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τελειόφοιτοι και απόφοιτοι από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και από τη Σχολή Μαρμαροτεχνίας της Τήνου φιλοτέχνησαν έργα από ναξιώτικο μάρμαρο, γνωστοί σεφ σμίλεψαν τα δικά τους «γλυπτά» πάνω σε Πατάτα Νάξου.

Καλεσμένοι στον «γάμο» της Γαστρονομίας και της Τέχνης (δύο τομείς στους οποίους έχει διαπρέψει, στο διάβα του χρόνου, το πιο μεγάλο και εύφορο νησί των Κυκλάδων) ήταν άνθρωποι του πολιτισμού, της μαγειρικής, της δημοσιογραφίας και του θεάματος.

Η Μαρία Αντουλινάκη από τις «Άγριες Μέλισσες», ο Κώστας Καραφώτης, ο Αντώνης Λουδάρος, η Μαρία Ανδρούτσου, ο Πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, η Ναξιώτισσα μαγείρισσα Βίλλυ Σέργη που διακρίθηκε στον φετινό τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής Master Chef, καθώς και η food blogger από την Ολλανδία Leonie De Jong, συμμετείχαν σε γαστροταξιδιωτικές εμπειρίες σε Νάξο και Σχοινούσα, ενώ έγιναν… αγρότες για μία μέρα και για καλό σκοπό: φύτεψαν συμβολικά πατάτες Νάξου οι οποίες, μαζί με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ντόπια αμνοερίφια, θα προσφερθούν σε ιδρύματα της Ελλάδας τα οποία φιλοξενούν παιδιά που έχουν την ανάγκη όλων!

Μετά το τέλος του Food Experience PatataNaxou 2021 ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δήλωσε:

«Το πρόγραμμα προβολής του νησιού μέσω των αγροτικών προϊόντων έχει αποφέρει καρπούς. Εν μέσω κορονοϊού, η Νάξος προσελκύει επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο, κυρίως, όμως, ελληνικές οικογένειες. Αυτό που συνέβη με τις τουριστικές ροές τον φετινό Αύγουστο δεν είχε προηγούμενο στο νησί, ξεπερνώντας κατά πολύ και το 2019.

Στην Ε.Α.Σ. προσπαθούμε με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, που δεν είναι άλλα από τον πρωτογενή τομέα μας και τα αγαθά της ναξιώτικης γης. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους ντόπιους παραγωγούς και ειδικότερα τη νέα γενιά, προκειμένου να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στο νησί μας».

(Visited 172 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*