Δωρεά έργων τέχνης στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Νάξου

Newsroom
23/09/2021 10:36
 
 
 

 

Δύο έργα τέχνης δώρισε στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου η ζωγράφος-αγιογράφος κα Ειρήνη Σάλτη- Μιχαήλ, η οποία είναι και η ίδια απόφοιτος του ιστορικού σχολείου.

Η κα Σάλτη-Μιχαήλ δώρισε μία πλακέτα (Limoges) με κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου, με ανάγλυφα στοιχεία, καθώς κι έναν πίνακα ζωγραφικής (διαστάσεων 65×75 εκατ.) που έχει φιλοτεχνηθεί με την τεχνική της ελαιογραφίας σε καμβά και αναπαριστά την Χώρα όπως ακριβώς φαίνεται από το λιμάνι.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής των έργων, η οποία διεξήχθη σε συγκινησιακά έντονο κλίμα, μίλησε η δωρήτρια κα Σάλτη – Μιχαήλ, καθώς και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του σχολείου κα Αγγελή Ελένη, ενώ παρευρέθηκαν ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο τέως Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νάξου κ. Φουτάκογλου Ευστράτιος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Γυμνασίου, καθώς και οι κ.κ. Σέργης Μανώλης και Φραγκίσκος Μιχάλης, μέλη της επιτροπής.

Μεγάλη προίκα για το σχολείο χαρακτήρισε τα έργα η κα Αγγελή, καθώς με αυτά ξεκινά η Συλλογή Έργων Τέχνης του, ενώ σε σχετικό δελτίο που εστάλη, αναφέρεται ότι θα αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διακοσμώντας τους χώρους του.

Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή παράδοσης-παραλαβής εδώ

(Visited 376 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*