Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ο Ανδρέας Λοβέρδος – Εφ’ όλη της ύλης συζήτηση με το Δ.Σ.

Newsroom
01/10/2021 16:53
 
 
 

Στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νησί.

Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καπούνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Σταμάτης Σέργης, ο Γραμματέας Νικηφόρος Χωριανόπουλος, ο ταμίας Ιάκωβος Ζαχαράτος και οι Διευθυντές της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε, ο κ. Καπούνης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Λοβέρδο για την ιστορία, τα πεπραγμένα και τη τωρινή κατάσταση της Ε.Α.Σ. Νάξου, καθώς και για τους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου και των Κυκλάδων γενικότερα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε:

* στο νέο Τυροκομείο που δημιουργεί (μέσω Προγράμματος) η Ε.Α.Σ.,

*στο δεύτερο Τυροκομείο που η ίδια ετοιμάζει στην ορεινή Νάξο για την τυροκόμηση του (κατοχυρωμένου ως Π.Ο.Π. προϊόντος πια) «Αρσενικού» Νάξου,

*στην επένδυση της μονάδας βιοαερίου που η Ε.Α.Σ. θέλει να κατασκευάσει,

*στο θέμα της λειψυδρίας που μαστίζει το νησί και στη λύση του Φράγματος του Τσικαλαριού για την άρδευση σημαντικών αγροτικών εκτάσεων,

*στις μεγάλες αυξήσεις τιμών που έχουν σημειωθεί στις ζωοτροφές,

*στην οικονομική ενίσχυση, λόγω κορωνοϊού, που πρέπει να λάβουν οι παραγωγοί (αλλά δεν το έχουν λάβει ακόμα) για την επίσπορη καλλιέργεια πατάτας,

*στην ανάγκη διενέργειας πιο αυστηρών ελέγχων για την αποφυγή «ελληνοποιήσεων» προϊόντων,

* στο πρόβλημα της νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και

*στη μείωση του κόστους μεταφοράς επιδοτούμενων προϊόντων.

Επίσης, ο κ. Καπούνης παρέδωσε στον κ. Λοβέρδο και υπόμνημα με προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στη Νάξο.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος, αφού εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πρόοδο και την υγιή κατάσταση της Ε.Α.Σ., όπως την χαρακτηρίσε, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή της εισηγήσεις του κ. Καπούνη ενώ δεσμεύθηκε για την εξέταση και ανάδειξη τους.

(Visited 289 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.