Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Καλεί τους τουριστικούς επαγγελματίες σε συναντήσεις εργασίας

παραλιακή οδό της Χώρας Νάξου
Newsroom
19/10/2021 15:28
 
 
 

 

Με ένα διήμερο συναντήσεων εργασίας εγκαινιάζει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τον τουριστικό σχεδιασμό για την περίοδο του 2022.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις, στις οποίες προσκαλούνται να πάρουν μέρος όσες και όσοι επαγγελματίες των πέντε νησιών του Δήμου δραστηριοποιούνται στο αντίστοιχο αντικείμενο:

*Παρασκευή 22 Οκτωβρίου (18:00): Συνάντηση εργασίας με παρόχους δραστηριοτήτων τουριστικού ενδιαφέροντος (activity providers).

*Σάββατο 23 Οκτωβρίου (12:00): Συνάντηση εργασίας με επαγγελματίες της ναξιώτικης γαστρονομίας και του γαστρονομικού τουρισμού.

Και οι δύο συναντήσεις θα γίνουν στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Πιο αναλυτικά, η συνάντηση της Παρασκευής απευθύνεται στις Ναξιώτισσες και τους Ναξιώτες που δραστηριοποιούνται ως πάροχοι δραστηριοτήτων τουριστικού ενδιαφέροντος (activity providers) στα πέντε νησιά του Δήμου. Θέμα της συνάντησης είναι το πρόγραμμα διεθνούς προβολής που ετοιμάζει ο Δήμος, ειδικά για τις και τους activity providersπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Η συμμετοχή των επαγγελματιών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συζητηθεί με ποιους τρόπους οι activity providers της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων μπορούν να επωφεληθούν από τις δράσεις που προγραμματίζει ο Δήμος για το 2022 και να εξασφαλίσουν εκτεταμένη προβολή και δημοσιότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία που δραστηριοποιείται στα πέντε νησιά του Δήμου και προσφέρει, ενδεικτικά, τις εξής τουριστικές δραστηριότητες:

*Οργανωμένες εκδρομές κάθε μορφής.

*Ξεναγήσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

*Ξεναγήσεις φυσιολατρικού ενδιαφέροντος.

*Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

*Οργανωμένη πεζοπορία και ποδηλασία.

*Θαλάσσια σπορ (ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, windsurfing, kitesurfing κοκ.).

*Ιππασία.

*Οργάνωση γάμων.

*Οργάνωση συνεδρίων.

*Κάθε άλλη οργανωμένη δραστηριότητα που προσφέρεται σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Όσοι επαγγελματίες το επιθυμούν, μπορούν να κάνουν στην εκδήλωση της 22ης Οκτωβρίου μια σύντομη παρουσίαση της δραστηριότητάς τους, δηλώνοντας συμμετοχή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου fkaltsa@naxos.gov.gr. Η παρουσίαση δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα τρία λεπτά (με τη χρήση 3-4 διαφανειών).

graviera naxos

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει η δεύτερη συνάντηση εργασίας με θέμα το πρόγραμμα διεθνούς προβολής που ετοιμάζει ο Δήμος ειδικά για τη γαστρονομία και το γαστρονομικό τουρισμό της Νάξου το 2022, καθώς και την εδραίωση ενός νέου γαστρονομικού brand. Σε αυτήν τη συνάντηση οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να συζητήσουν για το πώς οι επιχειρήσεις γαστρονομίας της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων μπορούν να επωφεληθούν από τις δράσεις του Δήμουπου στοχεύουν στο ελληνικό και διεθνές ταξιδιωτικό κοινό.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία της γαστρονομίας που δραστηριοποιείται στα πέντε νησιά του Δήμου στους εξής τομείς:

*Εστίαση.

*Παραγωγή και τυποποίηση τροφίμων και ποτών.

*Αγροτουριστικές δραστηριότητες.

*Ξεναγήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

*Μαθήματα μαγειρικής για επισκέπτες και άλλες παρεμφερείς με το γαστρονομικό τουρισμό δραστηριότητες.

«Στις συναντήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή από τις συντοπίτισσες και τους συντοπίτες μας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, καθώς θα παρουσιάσουμε το πώς ο Δήμος θα στηρίξει τις επιχειρήσεις τους κατά την προσεχή τουριστική περίοδο» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κατσαράς και συνέχισε: «Θα μιλήσουμε για τις σχεδιαζόμενες δράσεις του 2022 που θα ωφελήσουν με τρόπο άμεσο και χειροπιαστό τόσο τους activity providers των νησιών μας, όσο και τις επιχειρήσεις γαστρονομίας και θέλουμε να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις των άμεσα ενδιαφερομένων επαγγελματιών».

Την παρουσίαση των κεντρικών εισηγήσεων και στις δύο συναντήσεις θα κάνει ο κ. Κατσαράς από κοινού με τον τουριστικό σύμβουλο του Δήμου κ. Δημήτρη Κούτουλα.

(Visited 203 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.