Αναφορά Συρμαλένιου για τη μεταφορά του Γραφείου Σμυριδωρυχείων στην Κόρωνο

Newsroom
21/10/2021 11:06
 
 
 

Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος με θέμα «Μεταφορά του Γραφείου Σμυριδωρυχείων στην Κόρωνο της Νάξου».

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατέθεσε το κοινό αίτημα των Προέδρων των Κοινοτήτων Κορώνου, Σκαδού, Μέσης και Κεραμωτής, του Προέδρου Συνδέσμου Σμυριδεργατών, καθώς και των Προέδρων των Συλλόγων Κορωνιδιατών, Κορώνου, Κεραμιωτών και Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου, σχετικά με τη μεταφορά του γραφείου Σμυριδωρυχείων Νάξου, το οποίο δεν έχει έδρα, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι σμυριδεργάτες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, προτείνεται η μεταφορά του γραφείου στην Κόρωνο της Νάξου, για τους παρακάτω λόγους:

α) Είναι το σμυριδωχώρι με τους περισσότερους σμυριδεργάτες.

β) Τα περισσότερα Σμυριδωρυχεία βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της Κορώνου και σε αυτά εργάζονται οι σμυριδεργάτες από 4 σμυριδωχώρια (στο σύνολό τους είναι 6).

γ) Η Κοινότητα Κορώνου έχει έτοιμο γραφείο το οποίο διαθέτει για τους υπαλλήλους του Γραφείου Σμυριδωρυχείων.

δ) Ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών εδρεύει στην Κόρωνο με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση επαφή με τους υπαλλήλους του Γραφείου Σμυριδωρυχείων και να επιλύονται πάρα πολλά θέματα που τώρα ταλαιπωρούν τους σμυριδεργάτες.

ε) Εντός των ορίων της Κοινότητας Κορώνου και κοντά στα ορυχεία σμύριδας υπάρχει η πλάστιγγα όπου γίνεται η παραλαβή και η ζύγιση της σμύριδας.

στ) Η Κόρωνος, με τα εντός των γεωγραφικών ορίων της χωριά, παραδίδει τα 5/8 της ποσότητας της σμύριδας.

ζ) Έχει πολυδύναμο ιατρείο, για την όποια εξυπηρέτηση χρειαστούν οι εργαζόμενοι στα ορυχεία.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.