Σε απόγνωση οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο Νάξου – Ελλείψεις και φόρτος εργασίας

Newsroom
22/10/2021 21:28
 
 
 

 

Προβλήματα με την καθαριότητα του νοσοκομείου Νάξου έχουν δημιουργηθεί αφού οι καθαρίστριες από επτά που ήταν, έμειναν μόνο πέντε λόγω της αναστολής εργασίας δύο από αυτών οι οποίες είναι ανεμβολίαστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr οι πέντε καθαρίστριες καλούνται τώρα να πραγματοποιούν τρεις βάρδιες την ημέρα, μία-μία, ώστε να διατηρούν τους χώρους του νοσοκομείου καθαρούς.

Αυτό συνεπάγεται ότι μία καθαρίστρια θα πρέπει μέσα στο πεντάωρο της εργασίας της, να προλαβαίνει να καθαρίζει όλους τους χώρους του νοσοκομείου μέσα κι έξω (το εμβολιαστικό κέντρο, τα επείγοντα, τα γραφεία, θαλάμους, τουαλέτες κ.λπ.) ενώ τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να βάζει πλυντήρια και να σιδερώνει, κάτι το οποίο είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

Η ανάγκη πρόσληψης επιπλέον προσωπικού στον τομέα καθαριότητας του νοσοκομείου Νάξου είναι επιτακτική ανάγκη, αφού ακόμα και μέχρι σήμερα οι δύο ανεμβολίαστες καθαρίστριες δεν έχουν αντικατασταθεί.

Οι καθαρίστριες βρίσκονται σε απόγνωση και περιμένουν άμεσα να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Υπό την απειλή εργολάβου…

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του naxostimes.gr η διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να λύσει το παραπάνω πρόβλημα, σκέφτεται να προχωρήσει στην εγκατάσταση εργολάβου προκειμένου να “συμπληρώσει” τα κενά, γεγονός που έχει θορυβήσει περισσότερο τις εργαζόμενες στην καθαριότητα που ανησυχούν μήπως και η εργολαβία, τις αντικαταστήσει μόλις ολοκληρωθεί η σύμβαση τους στο τέλος του χρόνου και χάσουν τη δουλειά τους.

Όπως είναι φυσικό, δεν αντέχουν να δουλεύουν υπό αυτές τις συνθήκες και μάλιστα …υπό την απειλή του εργολάβου και ζητούν μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

(Visited 1.089 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*