Πάσχα χωρίς αρνί και κοκορέτσι γίνεται;

 
 
 

 

Η ημέρα της Ανάστασης ολοένα και πλησιάζει και το κάθε νοικοκυριό λίγο πολύ θα τιμήσει κι εφέτος το έθιμο του σουβλιστού αρνιού ή του παραδοσιακού μπάτουδου για το γιορτινό τραπέζι.

Τόσο την παραμονή όσο και τη μέρα του Πάσχα οι μεζέδες δίνουν και παίρνουν και φυσικά όλοι μας, αναζητάμε το καλύτερο! Μια επίσκεψη στο κρεοπωλείο των αδελφών Σιδερή στο άλσος της Έλλης (απέναντι από το super market Κουτελιέρης) θα σας πείσει πως φέτος δεν χρειάζεται να κοπιάσετε για να φτιάξετε γαρδουμπάκια, κλέφτικο, κοκορέτσι κι όλους αυτούς τους λαχταριστούς μεζέδες που θα συνοδέψουν το αρνί ή κατσίκι στο γιορτινό τραπέζι.

Φρέσκα αρνάκια Νάξου αλλά και πολλούς λαχταριστούς μεζέδες έτοιμους και πεντανόστιμους, θα  τους βρείτε στα ψυγεία του κρεοπωλείου των αδελφών Σιδερή!

Προτιμάμε αμνοερίφια Νάξου, αυτά με τη μπλε σφραγίδα…

Επισκεφτήκαμε το κρεοπωλείο των αδελφών Σιδερή και εκεί συναντήσαμε το Νόκο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Νάξου. Αφού πρώτα από όλα τον ρωτήσαμε και μας ανέλυσε τα μυστικά των μεζέδων που υπάρχουν στα ψυγεία του καταστήματος του… μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την αγορά του οβελία.

Όπως μας είπε, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι καταναλωτές στην αγορά του αρνιού ή κατσικιού προκειμένου να ψωνίσουν φρέσκο αρνί ή κατσίκι Νάξου το οποίο  – σημειωτέον – είναι πολύ πιο νόστιμο και υγιεινό από τα εισαγωγής – κατεψυγμένα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αφού είναι φρεσκότατο και ελευθέρας βοσκής κυρίως σε περιοχές της ορεινής Νάξου.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά των αμνοεριφίων και πάντοτε να ερευνούν τη σφραγίδα ποιότητας” μας συμβουλεύει ο κ. Σιδερής και προσθέτει ότι “η σφραγίδα στα ντόπια κρέατα φέρει τον κωδικό S140 για τα αμνοερίφια που σφάζονται στη Χώρα και τον κωδικό S139 αυτά που σφάζονται στο Φιλώτι. Επίσης η σφραγίδα γνησιότητας των ντόπιων αμνοεριφίων είναι χρώματος μπλε“.

Τα εισαγόμενα κρέατα μπορεί κανείς εύκολα να τα αναγνωρίσει από το χρώμα της σφραγίδας, που είναι κόκκινο.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν τα ντόπια αρνιά ή κατσίκια, ελέγχοντας προσεκτικά τη γνησιότητα τους, όχι μόνο γιατί είναι νοστιμότερα αφού ζουν σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και θάλασσα αλλά και γιατί εν τέλει είναι και πιο φθηνά” υπογραμμίζει ο κ. Νίκος Σιδερής.

 
 
(Visited 98 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*