Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Νάξο – Κανονικά θα παρελάσουν οι μαθητές

Newsroom
26/10/2021 20:32
 
 
 

 

Την Τρίτη ξεκίνησαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Νάξο, για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι λόγω κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί και μαθητική παρέλαση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη με το γενικό σημαιοστολισμό και κορυφώνονται το Πέμπτη 28 Οκτωβρίου με τις μαθητικές παρελάσεις.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Κοινοτήτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και ελλιμενισμένων πλοίων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

09:00

Επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

10:30

Κατάθεση Στεφάνων ως εξής:

• Στο Μνημείο Ιερολοχίτη από μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος»

• Στο Μνημείο Γ. Βαλληνδρά από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου

• Στην Προτομή Χ. Πραντούνα από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης Κατάθεση Στεφάνων όλων των Σχολείων, των Σωμάτων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών στο μνημείο Ηρώων. Τα τμήματα θα προσέρχονται συντεταγμένα με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους

11.30

Μαθητική Παρέλαση στην παραλία

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

07:30

Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα σημάνουν χαρμόσυνα

10:15

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως της Νάξου με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και των πολιτών. Στη Δοξολογία θα παραστούν οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

11:00

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της πόλης Κατάθεση στεφάνων τηρουμένης της υπ΄ αριθμ. 52749/289.2006 (ΦΕΚ 1488/Β/2006) και της υπ΄ αριθμ. 76632/20-10-21 υπουργικής απόφασης καθορισμού σειράς προβαδίσματος, από τους κ.κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Έπαρχο Νάξου ως Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Κοινότητας Νάξου, Εκπρόσωπο των Δικαστικών Αρχών, Διοικητή Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων, εκπρόσωπο των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωπο Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπρόσωπο των Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανόλης Γλέζος», 1ου Γυμνασίου Νάξου, 2ου Γυμνασίου Νάξου, ΕΕΕΕΚ Νάξου, 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου

Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον μαθητή που πρώτευσε στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2020-21, Εμμανουήλ Δεγαΐτα

11:30

Παρέλαση μαθητών και μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

12:00

Δεξίωση στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τα της Ιεροτελεστίας θα φροντίσει η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, τα της συμμετοχής του Στρατού θα φροντίσει το Φρουραρχείο Νάξου, τα της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και το Λιμεναρχείο Νάξου.

Την ορθή τήρηση του προγράμματος θα φροντίσει ο κ. Εμμανουήλ Κατσούλης, καθηγητής φυσικής αγωγής του Γενικού Λυκείου Νάξου.

Στην Κοινότητα Χαλκείου η Δοξολογία θα τελεστεί στις 10:30 π.μ..

Σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς των Κοινοτήτων θα τελεστεί Δοξολογία, θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Σχολικών Μονάδων στα κατά τόπους Μνημεία Ηρώων.

Οι μαθητές Α/θμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης θα παρελάσουν στις κεντρικές οδούς των Κοινοτήτων τους.

Οι κατά τόπους Εφημέριοι των Ιερών Ναών παρακαλούνται να φροντίσουν τα της Ιεροτελεστίας. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα παρατεθεί κέρασμα.

(Visited 705 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.