VIDEO: Με πλήθος κόσμου και μαθητική παρέλαση ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Νάξο (φώτος)

Newsroom
28/10/2021 15:38
 
 
 

 

Με τη μαθητική παρέλαση στην κεντρική παραλιακή οδό, κορυφώθηκαν την Πέμπτη το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Χώρα της Νάξου.
Φέτος, παρά την πανδημία, οι παρελάσεις έγιναν κανονικά, τηρουμένων των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με τον καλό καιρό σύμμαχο, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική παραλιακή οδό, καμάρωσαν και καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν, ενώ φέτος αρκετές ήταν οι αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στις 10:30 το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με την παρουσία του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών, των σημαιοφόρων και παραστατών κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολιτών.

Κατάθεση στεφάνων

28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου 28η Οκτωβρίου

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους: δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη, Εκπρόσωπο των Δικαστικών Αρχών, Διοικητή Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων, εκπρόσωπο των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωπο Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπρόσωπο των Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος», 1ου και 2ου Γυμνασίου Νάξου, ΕΕΕΕΚ Νάξου, 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

28η Οκτωβρίου

Για πρώτη φορά φέτος στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών καθώς και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.

Μέσα στο χώρο του Ηρώου οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας κρατούσαν μια μεγάλη ελληνική σημαία.

28η Οκτωβρίου

Παρόντες επίσης στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γκούφας, πρόεδροι νομικών προσώπων και εκπρόσωποι φορέων.

28η Οκτωβρίου

Φέτος για πρώτη φορά η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου έγινε από μαθητή και συγκεκριμένα από τον μαθητή που πρώτευσε στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2020-21, Εμμανουήλ Δεγαΐτα, ο οποίος καταχειροκροτηθηκε.

Εύστοχη και η τοποθέτηση σημαίας στον πλαϊνό τοίχο του ΚΤΕΛ που βρίσκεται μέσα στον χώρο του μνημείου των Ηρώων.

Παρέλαση

28η Οκτωβρίου 28η Οκτωβρίου

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών.

28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου

Η εξέδρα των επισήμων δε στήθηκε στο κέντρο της παραλίας όπως συνηθίζονταν τα τελευταία χρόνια αλλά στην πλατεία Μανδηλαρά (από την πλευρά της θάλασσας). Εκφωνητής παρουσίαζε τα τμήματα που παρέλαυναν κάνοντας αναφορά στην ιστορία του κάθε σχολείου.

28η Οκτωβρίου

Την παρέλαση συνόδευσε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου παιανίζοντας πατριωτικά εμβατήρια.


Μετά το τέλος της παρέλασης, ακολούθησε δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο.

28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου

Να σημειωθεί ότι λόγω του καλού καιρού τα παραλιακά καταστήματα γέμισαν κόσμο και το νησί θύμισε καλοκαίρι.

Περισσότερες φωτογραφίες

28η Οκτωβρίου

(Visited 2.412 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*