Νάξος: Πρόστιμα για τη μη έγκαιρη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών – Προσφυγή του δήμου για να τα γλιτώσει

Newsroom
01/11/2021 16:04
 
 
 

 

Πρόστιμα ύψους 18.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επειδή δεν μερίμνησε εγκαίρως για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών της Νάξου κατά τη θερινή περίοδο.

Το θέμα είχε αναδείξει το naxostimes.gr με άρθρα του από τις αρχές Ιουνίου όταν παραλίγο να πνιγεί λουόμενη στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν κατά τακτά χρονικά διαστήματα από 22 έως 28 Ιουνίου οι Λιμενικές αρχές της Νάξου ήταν 9, όπως και τα αντίστοιχα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το Λιμενάρχη, 2.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η άσκηση προσφυγών κατά των (9) αποφάσεων του Λιμεναρχείου για την επιβολή των προστίμων.

Να σημειωθεί ότι μετά από άγονους διαγωνισμούς ο δήμος ολοκληρώνοντας τις σχετικές διαδικασίες στις 21 Ιουλίου (!) προχώρησε στην ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών της Νάξου για το υπόλοιπο του καλοκαιριού στην εταιρεία «ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – Bayline Services» έναντι του ποσού των 259.160 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεργάζεται επί σειρά ετών με την παραπάνω εταιρεία.

Οι δικαιολογίες του δήμου για την μη έγκαιρη τοποθέτηση ναυαγοσωστών

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει στην εισήγηση του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δήμου Βασίλης Καραμπίνης, οι πολυσύχναστες παραλίες της Νάξου έμειναν χωρίς ναυαγοσώστες κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του καλοκαιριού επειδή ναι μεν ο δήμος εγκαίρως προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή διαγωνισμών, αυτοί όμως κατέληξαν άγονοι λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Οικονομικούς Φορείς για την ανάληψη του έργου «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έτους 2021».

Επίσης, όπως ο κ. Καραμπίνης αναφέρει, δεν δόθηκε η παραμικρή περίοδος χάριτος και πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την πρώτη κιόλας ημέρα της έναρξης υποχρέωσης.
«Η περίοδος χάριτος ήταν αναγκαία για την εξεταζόμενη θερινή περίοδο 2021 καθώς πρόκειται για ένα οργανωτικής φύσεως ζήτημα με έκδηλες δυσκολίες λόγω των προβλημάτων της πανδημίας του κορωνοϊού και την έλλειψη ενδιαφέροντος των εταιρειών του κλάδου» σημειώνει ο δικηγόρος του δήμου.

Το σχετικό πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 26 Οκτωβρίου για το παραπάνω θέμα:

(Visited 325 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*