Δύναμη Δημιουργίας: «Μέχρι πότε η κίνηση των πεζών θα αποτελεί αγώνα επιβίωσης»;

Newsroom
01/11/2021 17:07
 
 
 

 

Την αναγκαιότητα κατασκευής υποδομών σε διάφορα – επικίνδυνα – σημεία της Νάξου, που θα προστατεύουν τους πολίτες από ατυχήματα, όπως αυτό που συνέβη στον δρόμο Χώρας-Αγίου Προκοπίου, επανέλαβε η δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας».

Σε δελτίο Τύπου, η «Δύναμη Δημιουργίας» κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αναποτελεσματικότητα κι έλλειψη βούλησης (ή ικανότητας) να επιλύσει αυτονόητα προβλήματα, ενώ αναρωτιέται για το μέχρι πότε οι πεζοί θα επιδίδονται σε «αγώνα επιβίωσης» όταν χρειάζεται να βρεθούν στους δρόμους του νησιού.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Πριν λίγο καιρό στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έχασε τη ζωή του συμπολίτης μας ο οποίος πεζός επέστρεφε στο σπίτι του. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο δρόμος αυτός είναι πολυσύχναστος τόσο από ανθρώπους που κάνουν γυμναστική, όσο και από άλλους που πηγαίνουν ή έρχονται από τα καταλύματά τους, καθώς και από ποδηλάτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τον δρόμο που οδηγεί στην διασταύρωση Αγερσανίου-Ορκού-Χώρας- Αγίας Άννας.

Δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες έχουμε δημόσια επισημάνει την αναγκαιότητα κατασκευής πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου για την αποφυγή ατυχημάτων, τα οποία μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε από τύχη γλιτώσει.

Η μόνη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στην πρότασή μας ήταν να συμπεριληφθεί το θέμα στον προϋπολογισμό «για τα μάτια του κόσμου», χωρίς αληθινή πολιτική βούληση να προχωρήσει. Περηφανεύεται η Δημοτική Αρχή ότι κάθε καλοκαίρι όλο και περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν τη Νάξο, ωστόσο την ίδια στιγμή καμία σοβαρή προσπάθεια δεν γίνεται για την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν ντόπιους και επισκέπτες.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και μέσα στη Χώρα, αλλά και σε άλλους πολυσύχναστους δρόμους, όπως π.χ. στο δρόμο προς τα χωριά (Έλλη, Λουκάκη, Άσπρα Σπίτια), όπου τα αυτοκίνητα κινούνται στον ίδιο χώρο με πεζούς που κατευθύνονται προς την τράπεζα, ΕΦΚΑ, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, με τον κίνδυνο να παραμονεύει κάθε λεπτό της ημέρας. Η ίδια κατάσταση και στο δρόμο των Αγγιδίων.

Αλήθεια, μέχρι πότε θα επιδεικνύεται η φύτευση παρτεριών και ο «καλλωπισμός» πορτοπαράθυρων της παλιάς Χώρας ως έργο; Μέχρι πότε η κίνηση των πεζών θα αποτελεί «αγώνας επιβίωσης» για τους κατοίκους του νησιού; Μέχρι πότε θα προσπαθείτε να πείσετε περί της δήθεν αποτελεσματικότητάς σας, όταν δεν είστε διατεθειμένοι (ή ικανοί) να λύσετε αυτονόητα προβλήματα;

(Visited 220 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*