Νάξος: Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας (φώτος)

Παναγία Χρυσοπολίτισσα Νάξος
Newsroom
21/11/2021 17:56
 
 
 

 

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στη Χώρα της Νάξου.

Φέτος εκτός από την Αγρυπνία, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέστηκαν στη Μητρόπολη Νάξου και όχι στο παρεκκλήσι της Παναγίας που ο χώρος είναι μικρός.

Παναγία Χρυσοπολίτισσα Νάξος

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή το πρωί με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας που εφέτος ήταν σε μικρότερη απόσταση λόγω πανδημίας.

Παναγία Χρυσοπολίτισσα Νάξος

Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου παρουσία των τοπικών αρχών. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης προέστη της επίσημης δοξολογίας για τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και ακολούθησε η Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Παναγία Χρυσοπολίτισσα Νάξος Παναγία Χρυσοπολίτισσα Νάξος

Στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, και λοιπών αρχών του νησιού καθώς και μεγάλη αντιπροσωπεία καθηγητών, δασκάλων και μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κρατώντας στα χέρια τους τις σημαίες των σχολείων τους.

Το Σάββατο το απόγευμα, παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέστηκε εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου, στη Μητρόπολη, όπου φιλοξενείται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου η εικόνα της πολιούχου της Νάξου, Παναγίας Χρυσοπολίτισσας.

Προ της απολύσεως η εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε στο παρακείμενο παρεκκλήσι της Χρυσοπολίτισσας, όπου και τελέσθηκε σύντομη δέηση και η καθιερωμένη Αγρυπνία.

*(φωτογραφίες: Ι.Μ. Παροναξίας)

(Visited 1.638 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*