«Καταρρέει το νοσοκομείο Νάξου ενώ εκκρεμεί και η αξιοποίηση δωρεάς»

νοσοκομείο Νάξου
Newsroom
25/11/2021 12:45
 
 
 

 

«Καταρρέει το νοσοκομείο Νάξου ενώ εκκρεμεί και η αξιοποίηση δωρεάς» είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα στον υπουργό υγείας για σημαντικά θέματα που αφορούν το νοσοκομείο Νάξου.

Η κ. Μπακαδήμα στην ερώτηση της κάνει λόγο για «κατάρρευση» της μονάδας υγείας της Νάξου που καταγράφει σημαντικές ελλείψεις γιατρών ενώ ζητά διευκρινήσεις για το εάν προβλέπεται να συγχωνευτεί όπως φημολογείται.

Επίσης η βουλευτής του ΜέΡΑ25 κάνει αναφορά και στην αναξιοποίητη διαθήκη της Ιωάννας Κατσούλη, περιουσία η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο Νάξου.

Η πλήρης ερώτηση της κ. Μπακαδήμα

ΘΕΜΑ: Καταρρέει το νοσοκομείο Νάξου ενώ εκκρεμεί και η αξιοποίηση δωρεάς

Στα τοπικά ΜΜΕ των Κυκλάδων γίνεται λόγος για επικείμενη κατάρρευση του νοσοκομείου της Νάξου δεδομένης της έλλειψής του σε χειρουργούς, αναισθησιολόγους, γυναικολόγους, ενώ ακούγεται πως είναι μεταξύ των 63 επαρχιακών νοσοκομείων που θα συγχωνευτούν.

Παράλληλα, δημοσίευμα αναφέρεται στη διαθήκη μιας Ναξιώτισσας, της Ιωάννας Κατσούλη, η οποία φέρεται να άφησε την μεγάλη ακίνητη περιουσία καθώς και τις καταθέσεις της στις τράπεζες ως δωρεά στο Νοσοκομείου Νάξου με την Ενιαία διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου-Νάξου, από τον Μάρτιο του 2019 που δημοσιοποιήθηκε η διαθήκη μέχρι και σήμερα να σιωπά για τη δωρεά αυτή και να μην έχει ενημερώσει το Ίδρυμα Στήριξης του Νοσοκομείου.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως είναι πάγια τακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων η υποχρηματοδότηση της υγείας που οδηγεί στην αποδυνάμωση του ΕΣΥ, και τη συνακόλουθη σταδιακή ιδιωτικοποίησή της.

Έτσι, χωρίς αυτό να συνιστά τη βέλτιστη λύση, καθώς το Κράτος οφείλει να παρέχει δημόσια δωρεάν υγεία στους πολίτες, οι δωρεές ιδιωτών προσπαθούν να υποκαταστήσουν την κρατική αδιαφορία προκειμένου στοιχειωδώς να μπορούν να λειτουργήσουν τα υποστελεχωμένα και κακοσυντηρημένα κτηριακά δημόσια νοσοκομεία με το εξουθενωμένο προσωπικό και τον ελλιπή εξοπλισμό.

Κατόπιν των παραπάνω,
Ερωτάται ο κος Υπουργός:

1. Είναι ενήμερος για την κατάσταση στο νοσοκομείο Νάξου;

2. Πόσες κενές οργανικές θέσεις ιατρών και ποιων ειδικοτήτων υπάρχουν στο νοσοκομείο Νάξου και ποια η πρόβλεψη για την κάλυψή τους με μόνιμο ιατρικό προσωπικό;

3. Ισχύει πως παραμένει αναξιοποίητος ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου και αν ναι, πού οφείλεται αυτό και πώς θα διορθωθεί άμεσα;

4. Το νοσοκομείο Νάξου προβλέπεται να συγχωνευτεί όπως φημολογείται;

5. Είναι ενήμερος για τη διαθήκη – δωρεά στο νοσοκομείο Νάξου;

6. Ισχύει πως από τη δημοσιοποίηση της διαθήκης και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για να περιέλθει η δωρεά αυτή στο νοσοκομείο και αν ναι, για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει το θέμα;

7. Προβλέπεται να αξιοποιηθεί αυτή η δωρεά ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο Νάξου και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

(Visited 678 times, 1 visits today)